به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد حسین مدرس خیابانی با بیان اینکه بازار در حال حاضر با کمبود و گرانی مواجه نیست، تصریح کرد: بخش عمدهای از کالاها تحت تاثیر شاخصهای کلان اقتصاد مثل نرخ ارز، نرخ تورم و دستمزد هستند، ضمن اینکه وفور و فراوانی کالا هم وجود دارد. بنابراین افزایش قیمتی که در حال حاضر در همه کالاها شاهد هستیم متاثر از شاخصهای کلان اقتصادی است و اگر جلو تغییرات طبیعی قیمت متاثر از افزایش قیمت عوامل تولید را بگیریم و دستوری برخورد کنیم، یعنی در سال جهش تولید جلو تولید را میگیریم.
وی افزود: البته در این شرایط عدهای هم سوء استفاده میکنند، بنابراین اگر گرانفروشی ناشی از احتکار و امتناع اتفاق افتاده باشد و نه تغییرات قیمت و گرانی، به شدت برخورد میکنیم.
به گزارش ایسنا، بررسی وضعیت تورم در تیر ماه در آمار مرکز آمار ایران نشان میدهد که هزینه خانوارها نسبت به خرداد امسال و تیر ماه سال گذشته افزایش داشته است؛ به طوری که تورم ماهانه رشد ۴.۴ درصدی داشت و تورم نقطه به نقطه (تیر ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل) نیز با رشد ۴.۴ درصدی به ۲۶.۹ درصد رسیده بود که این تغییر در قیمت کالاهای خوراکی ملموس است.”با گرانی مواجه هستیم نه گرانفروشی!”
وضعیت تورم در تیر ماه نشان داد که هزینه خانوارها نسبت به خرداد امسال و تیر ماه سال گذشته افزایش داشته است؛ به طوری که تورم ماهانه رشد ۴.۴ درصدی داشت و تورم نقطه به نقطه ( تیر ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل) نیز با رشد ۴.۴ درصدی به ۲۶.۹ درصد رسیده بود که این تغییر در قیمت کالاهای خوراکی ملموس است.
بررسی آمار مرکز آمار از وضعیت قیمت در ۲۴ قلم کالای خوراکی نشان میدهد که در تیر ماه امسال در پنج قلم کالا کاهش قیمت نسبت به تیر ماه سال گذشته وجود دارد، بر این اساس گوشت گاو و گوساله با شش درصد کاهش هر کیلو ۸۵ هزار و ۴۰۰ تومان، رب گوجه فرنگی ۲.۱ درصد ۱۷ هزار و ۲۰۰ تومان، پیاز ۸.۷ درصد ۳۲۰۰ تومان، سیب زمینی ۴۷.۳ درصد ۴۱۰۰ تومان و گوجه فرنگی ۸.۲ درصد کاهش هر کیلو به طور متوسط ۳۹۰۰ تومان قیمت خورده است.
همچنین نسبت به خرداد ماه فقط چهار قلم کاهش قیمت داشته اند که شامل پیاز با ۶.۴ درصد، سیب زمینی ۲.۳ درصد، گوجه ۵.۱ و موز با ۲۵.۸ درصد بوده است.
اما در سایر کالاها افزایش قیمت بین حداقل چهارتا ۸۵ درصدی نسبت به تیر ماه سال گذشته ثبت شده است که بیشترین افزایش قیمت مربوط به برنج خارجی با ۸۵ درصد افزایش است که در تیر ماه به طور متوسط هر کیلو ۱۶ هزار و ۴۰۰ تومان قیمت خورده است، قیمت این کالا نسبت به خرداد ماه ۱۸.۲ درصد افزایش دارد.
در سایر کالاها نیز بیشترین افزایش قیمت مربوط به تخم مرغ با ۶۵.۷ درصد نسبت به پارسال و فروش هر کیلو ۱۵ هزار و ۴۰۰ تومان و همچنین چای خارجی با ۶۵.۷ درصد و هر کیلو ۶۳ هزار و ۸۰۰ تومان است.
لوبیا چیتی دیگر محصولی است که افزایش قیمت بالایی داشته و تا ۶۴.۹ درصد گران شده است. هر کیلو لوبیا چیتی در بازار حدود ۲۷ هزار و ۱۰۰ تومان در تیر ماه فروش رفته است.
سیب درختی نیز افزایش ۴۸ درصدی قیمت داشته و تا ۱۴ هزار و ۹۰۰ تومان نیر قیمت خورده است.
- منبع خبر : ایسنا