بخش صنعت رکورد رشد مصرف برق را شکست
بخش صنعت رکورد رشد مصرف برق را شکست
آمار تفصیلی صنعت برق ایران در سال ۹۸ حاکی است مصرف برق مشترکان صنعتی در سال گذشته با ۰.۷ درصد رشد به ۳۴.۷ درصد رسید که بالاترین سهم مصرف مشترکان برق در سال رونق تولید محسوب می‌شود.

به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد مطابق این آمار، شاخص متوسط مصرف برق مشترکان ۷۴۱۲ کیلووات ساعت اعلام شده که نسبت به سال قبل آن ۱۳۵ کیلووات ساعت رشد نشان می‌دهد، همچنین متوسط مصرف برق مشترکان خانگی با ۶۸ کیلووات ساعت افزایش از ۲۹۶۰ کیلووات ساعت در سال ۱۳۹۷، به ۳۰۲۸ کیلووات ساعت در سال گذشته رسید.”بخش صنعت رکورد رشد مصرف برق را شکست”

این گزارش همچنین از بهبود روند مصرف برق در بخش روشنایی معابر کشور حکایت دارد و سهم مصرف در این بخش با ۰.۱ درصد کاهش از ۱.۹ درصد سال ۱۳۹۷ به ۱.۸ درصد در سال گذشته رسید و مصرف برق سایر مصارف با ۰.۱ درصد افزایش، رشد ۷.۴ درصدی نشان می‌دهد و همچنان به‌طور متوسط رشد ۰.۱ درصدی این بخش طی ۱۰ سال گذشته تداوم دارد.

آمار تفصیلی صنعت برق در سال ۱۳۹۸ نشان می‌دهد سهم مصرف برق مشترکان کشاورزی ۰.۵ درصد کاهش داشته که نسبت به کاهش متوسط ۰.۲ درصدی مصرف این بخش طی ۱۰ سال گذشته، کاهش بیشتری نشان می‌دهد و درعین حال سهم برق مصرفی مشترکان صنعتی با ۰.۷ درصد رشد نسبت به سال ۹۷، به ۳۴.۷ درصد رسید.

رشد مصرف این بخش مهم تولیدی طی سال ۹۸ در مقایسه با متوسط مصرف ۱۰ ساله ۱۳۸۷ تا  ۱۳۹۷ نیز به میزان ۰.۵ درصد افزایش یافته که نشان از رونق بخش صنعت در سال گذشته دارد.

الزام صنایع تولیدی به نصب برچسب انرژی اولین گام دولت در زمینه کنترل مصرف انرژی برق در وسایل خانگی بود، اما اکنون دولت گام خود را فراتر از این برداشته و از واردات لوازم پرمصرف و بدون علامت استاندارد B و A جلوگیری می کند که طی یک ماه اخیر دستورالعمل آن صادر شده است. آنچه دولت را بر این تصمیم واداشته این است که وسایل انرژی بر خانگی ما نسبت به مدل های بهینه جهانی حداقل ۴۰ درصد بیشتر انرژی مصرف می کنند.

 

آنچه در این مطلب به آن پرداخته می شود چگونگی میزان مصرف برق در لوازم خانگی و نحوه کنترل مصرف با استفاده از علائم استاندارد تعریف شده در برچسب انرژی است.

 

هم اکنون بیش از ۱۸ میلیون خانوار شهری و روستایی در کشور زندگی می کنند. با پیشرفتی که در تولید و عرضه محصولات برقی رخ داده به دنبال آن تحول فرهنگی نیز در خانواده ها ایجاد شده به طوری که در بسیاری از منازل ایرانی بویژه خانوارهای شهری بیش از ۲۰ نوع وسیله برقی وجود دارد.

  • منبع خبر : ایسنا