به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد دولت روسیه پیشنهاد کرده که در قوانین مالیاتی اصلاحاتی صورت گیرد تا فضای مالیاتی مساعدی برای شرکتها و استارتاپهای فناوری اطلاعات ایجاد شود.”جذب شرکت های IT در روسیه برای جبران سقوط نفت”
آنتون سیلوانوف، وزیر دارایی روسیه در نشست هیات دولت اظهار کرد که توسعه بخش فناوری اطلاعات به روسیه امکان می دهد وابستگی اقتصادی به منابع انرژی را کاهش دهد.
دولت روسیه پیشنهاد کرده است مالیات سود برای بخش فناوری اطلاعات از ۲۰ به سه درصد کاهش داده شود تا به این ترتیب این کشور بتواند به یک مقصد ارزان و دارای مقررات مالیاتی مطلوب برای این صنعت تبدیل شود.
ضرورت تنوع سازی اقتصادی منعکس کننده این واقعیت است که روسیه از تبعات ریزش قیمت نفت که پس از اختلاف این کشور با عربستان سعودی در مارس روی داد، آسیب دیده است. ارزش روبل سقوط کرده و درآمد نفتی روسیه در نتیجه ریزش قیمت به شدت افت کرده است. تحت توافق جدید اوپک پلاس که از آوریل به اجرا درآمد، روسیه موافقت کرد تولید نفتش را تا پایان ژوییه به میزان دو میلیون بشکه در روز کاهش دهد.”جذب شرکت های IT در روسیه برای جبران سقوط نفت”
بر اساس گزارش اویل پرایس، بانک جهانی در جدیدترین گزارش اقتصادی خود از روسیه در هفته گذشته اعلام کرد ریزش قیمت نفت و شیوع ویروس کرونا باعث خواهد شد اقتصاد روسیه امسال بزرگترین رشد منفی در ۱۱ سال اخیر را تجربه کند. اقتصاد روسیه از رکود جهانی و تلاشها برای مهار شیوع ویروس کرونا و قیمت پایین نفت که بزرگترین صادرات این کشور است، آسیب خواهد داد. پاندمی ویروس کرونا ارزش روبل را ضعیف کرده و باعث کمتر شدن درآمدهای مالی روسیه شده است.
به نقل از عرب نیوز، عبدالعزیز بن سلمان در مصاحبه با شبکه تلویزیونی العربیه اعلام کرد که بازارهای نفت هنوز از تونل ویروس کرونا رد نشدهاند و توافق کاهش تولید سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و متحدانش، موسوم به اوپک پلاس ممکن است تا پایان سال ۲۰۲۲ تمدید شود.
وی گفت: نشستهای کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق اوپک و غیراوپک (JMMC) تا زمان بهبودی کامل بازار نفت از این بیماری، هر ماه برگزار میشود.
وزیر انرژی عربستان افزود: این توافق تا آوریل ۲۰۲۲ ادامه خواهد یافت، در توافقنامه به وضوح یاد شده است که یک نشست دیگر در دسامبر ۲۰۲۱ برای مذاکره درباره لزوم تمدید این قرارداد تا پایان سال ۲۰۲۲ برگزار میشود.
بن سلمان با تأکید بر اهمیت پایبندی به سهمیههای توافقشده از سوی همه اعضا تصریح کرد: بدون پایبندی همه، ممکن است کشورهایی که به تعهدهای خود پایبند بودهاند موافقت نکنند که تولید خود را در آینده کاهش دهند.
وی تصمیم مارس گذشته ریاض مبنی بر تمدید کاهش تولید نفت، پس از شکست توافق پیشین اوپک پلاس را «تصمیمی سخت و دشوار، اما درست» توصیف کرد.
- منبع خبر : ایسنا