به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد مدیران ارشد وزارت صمت و خودروسازان طی یک ماه گذشته همراه با رشد تیراژ خودرو، بر تکمیل ناقصیها و تاثیر آن بر عرضه خودرو به بازار تأکید داشتند؛ این در شرایطی است که انتشار تصاویری از انبوه خودروهای پارک شده در توقفگاه یکی از خودروسازان بار دیگر بروز بحران تولید، ناقصیها را هشدار میدهد.”دپوی ۱۰۰ هزار خودروی ناقص در دو شرکت خودروساز”
آنچه مشخص است با رشد تیراژ ۲۵ درصدی تولید سیاستگذار خودرویی کشور تأکید ویژهای بر کاهش آمار تولید خودروهای ناقص در شرکتهای خودروساز داشت و این در حالی است که در چند وقت اخیر آمارهای متناقضی در ارتباط با تعداد خودروهای زمینگیر شده در پارکینگ خودروسازان بهدلیل کسری قطعات منتشر شده است.
در یکی از آخرین اظهارنظرها مهدی صادقی نیارکی معاون امور صنایع وزارت صمت در کنار بیان رشد تولید توسط شرکتهای خودروساز اعلام کرده بود که از ابتدای سال جاری تا پایان روز ۱۶ شهریورماه آمار تولید خودروهای ناقص در شرکتهای خودروساز ۲۴ درصد کاهش داشته است. با این حال سهیل معمارباشی مدیرکل صنایع حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت روز گذشته از زمینگیر شدن ۱۰۰ هزار خودروی ناقص در پارکینگ شرکتهای خودروساز خبر داد.
آنچه مشخص است اگر تصاویر خودروهای دپو شده در توقفگاه خودروسازان این چنین بهطور گسترده در شبکههای اجتماعی توزیع نمیشد، آماری از وضعیت خودروهای ناقص در شرکتهای خودروساز نیز شفافسازی نمیشد. طی هفته گذشته همراه با توقف صدها خودروی پارکشده در پارکینگهای متعلق به خودروسازان شائبه مدیریت بازار توسط این شرکتها شکل گرفت حال آنکه خودروسازان و مقامات وزارت صمت اعلام کردند که این خودروها بهدلیل نقص قطعات امکان عرضه به بازار را ندارند.”دپوی ۱۰۰ هزار خودروی ناقص در دو شرکت خودروساز”
تولید خودروهای ناقص همراه با تحریم صنعت خودرو آغاز و سال گذشته به بحرانی در صنعت خودرو کشور تبدیل شد؛ بهطوریکه پارسال وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت خبر از تولید ۲۰۰ هزار دستگاه خودروی ناقص در دو شرکت خودروساز داد.
آنچه مشخص است این خودروها بیشتر به واسطه عدم تامین قطعات هایتک امکان ترخیص نداشتند. با این حال روز گذشته سهیل معمار باشی مدیرکل صنایع حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت عدم سفارشگذاری به موقع برای تامین قطعات وارداتی بهدلیل عدم تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی و همچنین چالشهای متعدد در مسیر ترخیص قطعات وارداتی از گمرک را منجر به زمین گیر شدن خودروها در پارکینگ خودروسازان خوانده است.
گره زدن تولید خودروی ناقص به تخصیص پیدا نکردن ارز برای واردات از سوی بانک مرکزی و همچنین سختگیری مسئولان گمرکی برای ترخیص محمولههای قطعه شرکتهای خودروساز در حالی است که از تیر ماه سال گذشته بهدنبال آغاز نهضت ساخت داخل قطعات خودرو، مسوولان ارشد وزارت صمت همواره این اقدام را سبب افزایش تیراژ تولید و کاهش تولید خودروی ناقص عنوان میکردند.
هر چند که داخلیسازی قطعات وارداتی و کاهش وابستگی به منابع تامین خارجی با توجه بازگشت تحریمها میتواند اقدام مناسب و در راستای تدوام تولید شرکتهای خودروساز باشد، اما بهنظر میرسد هنوز آن طور که باید و شاید تاثیر این اقدامات در خطوط تولید خودروسازان قابل مشاهده نیست.”دپوی ۱۰۰ هزار خودروی ناقص در دو شرکت خودروساز”
- منبع خبر : تجارت نیوز