به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد، یکی از این نکات واریز سود مجامع بلوکه شدن و رسوب ارقام بسیار بزرگ به نفع و توسط حقوقیها و صاحبان شرکتها، از جمع شدن مطالبات کوچک سهامداران خرد است. در واقع برخی شرکتها سهامدار را به بانک خاصی ارجاع میدهند تا با ارائه کدملی و مدارک سود را دریافت کند. این درحالی است که برای سهامداران خرد، مراجعه به بانک و دریافت سودی که مبلغ ان بسیار ناچیز است، نمی ارزد و به همین دلیل بسیاری از افراد از خیر دریافت سود میگذرند.”سهام داران باید خودشان دریافت سود از طریق سجام را بخواهند!”
این مباحث درحالی مطرح میشود که یکی از دلایل تاسیس شرکت سپردهگذاری مرکزی واریز سود مجامع به حساب سهامداران است و اصلا به همین دلیل بوده که از سهامداران شماره شبا نیز دریافت شده است!
بر این اساس، این سوال مطرح است که چرا سهامدار باید پیگیری مکرر از مبالغ کم و زیاد سود سهام خود داشته باشد؟ در حالی که به سادگی و زمانی که فرد سهامی را خریداری میکند، علاوه بر کد سهامداری، اطلاعات حساب مربوط به همان کد نیز میتواند به سیستم حسابداری شرکت مربوطه منتقل شود و بعد از مجمع و تقسیم سود، سهامدار از واریز سود سهامش به حساب مربوطه اطمینان داشته باشد. در واقع شرکت میتواند سود را به شماره حسابهای اعلام شده سهامداران در سجام واریز کند. چنانچه شیوه مذکور اجرایی شود، حق کامل سهامدار به او پرداخت میشود، از اتلاف وقت، در سیستم اداری شرکتهای بازار سرمایه و اشخاص جلوگیری میشود، سهامداران خرد اعتماد بیشتر به بازار سرمایه پیدا میکنند.
زیرساخت توزیع سود بر اساس اطلاعات دریافتی از سامانه سجام آماده است
در این راستا، حسین فهیمی – مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه – با بیان اینکه زیرساخت توزیع سود بر اساس اطلاعات دریافتی از سامانه سجام آماده است، اظهار کرد: در این راستا سالانه بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان سود اوراق با درآمد ثابت و وجوه حاصل از سررسید اسناد خزانه از طریق سامانه سجام به ذینفعان پرداخت میشود. درمورد پرداخت سود شرکتها نیز تا کنون پرداختیها محدود به حدود ۱۰ شرکتی بوده که سود پرداختیشان را به ما محول کردند.
وی ادامه داد: بنابراین پرداخت سود از طریق سامانه سجام منوط به این است که ناشران و شرکتهای بورسی این سود را به شرکت سپردهگذاری مرکزی و این شرکت سود را از طریق سامانه سجام به به حساب ذینفعان واریز میکند و از این طریق تمرکز در پرداخت سود به وجود میآید.
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی در مورد اینکه ناشران چگونه باید سود را به سپردهگذاری مرکزی برای پرداخت از طریق سجام بدهند؟ گفت: یکی از افرادی که میتوانند ناشران را ملزم به این کار کنند خود سهامداران هستند. در واقع زمانی که سهامداران در مجمع شرکت میکنند میتوانند درخواست کنند که شرکت سود را از طریق سجام توزیع کند.”سهام داران باید خودشان دریافت سود از طریق سجام را بخواهند!”
- منبع خبر : ایسنا