به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از تهیه طرحی در مجلس به منظور تغییر در شیوه سهمیه بندی بنزین خبر داد.”طرح مجلس برای تغییر در شیوه سهیمه بندی بنزین”
مالک شریعتی نیاسر با اشاره به جزئیات طرح مجلس در خصوص تغییر در سهمیه بندی بنزین، بیان کرد: بر اساس شیوه سهمیه بندی که این روزها اجرایی می شود حدود پنجاه درصد خانواده ها که خودرو ندارند از یارانه انرژی بیبهرهاند و در واقع نحوه توزیع یارانه سوخت ناعادلانه است و لازم است که اصلاح شود.
وی در ادامه اظهار کرد: بر اساس طرحی که مجلس طراحی کرده است پیشنهاد شده تا سهمیه بنزین به جای خودروها به افراد خانواده ها تخصیص داده شود. در این طرح پیش بینی شده به هر فرد از جامعه ماهیانه ۲۰ لیتر بنزین تعلق گیرد. همچنین پیشبینی شده تا سامانه ای برای فروش بنزین افرادی که خودرو ندارند، تهیه شود.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از سوی دیگر در این طرح دیده شده که دولت سهمیه بنزین افرادی را که فاقد خودرو هستند، در آخر ماه بردارد و به جای آن کارت بانکی افراد را شارژ کند تا آنها بتوانند کالا خریداری کنند.
شریعتی افزود: این طرح اکنون در نوبت اعلام وصول قرار دارد.
با توجه به پایان مدت ۹ ماهه تعیینشده برای ذخیرهسازی سهمیه سوخت ماهانه خودروها، از ابتدای مردادماه سهمیه واریزی سوخت خودروها که ۹ ماه از مدت ذخیره آن در کارت سوخت گذشته باشد، از بین خواهد رفت، بنابراین برای مثال خودرویی که از سهمیه ۶۰ لیتری آبانماه پارسال خود تاکنون استفاده نکرده باشد، با توجه به پایان مهلت ۹ ماهه این سهمیه در کارت سوخت از بین خواهد رفت، بنابراین مالک هر خودرو تنها میتواند سهمیه ۹ ماه گذشته خود را (۵۴۰ لیتر برای خودروهای سواری و ۲۲۵ لیتر برای موتورسیکلتها) در کارت سوخت شخصی خود ذخیره کند.
فاطمه کاهی، سخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی پیش از این گفته بود: سقف ۹ ماهه ذخیره بنزین کارتهای هوشمند سوخت که پیش از این از ۶ ماه به ۹ ماه افزایش یافته بود، ثابت مانده و از این ماه اعمال خواهد شد.
به گزارش وزارت نفت، سهمیهبندی بنزین از ساعت ۲۴ روز جمعه، ۲۴ آبانماه سال ۱۳۹۸ بر اساس مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه، برای همه وسایل نقلیه بنزینسوز آغاز شد.
سقف ذخیره سهمیه بنزین کارتهای هوشمند سوخت شخصی برای مالکان خودروهای شخصی و موتورسیکلتها ابتدا ۶ ماه بود که به دنبال گسترش ویروس کرونا در کشور و شرایط ویژه اعلامشده برای مقابله با گسترش آن، شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در اطلاعیهای این سقف را به ۹ ماه تغییر داد، بنابراین سهمیه واریزی ماهانه خودروهای شخصی و موتورسیکلتها در صورت عدم استفاده حداکثر تا ۹ ماه در کارتهای سوخت قابل ذخیره خواهد بود.
- منبع خبر : ایران جیب