به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد نرخ سود بین بانکی درحالی مجدد وارد کانال ۱۸ درصدی شده که هفته قبل و در ادامه روند نزولی ماههای قبل وارد کانال ۱۷ درصدی شده بود ولی خیلی در این کانال ماندگار نبود.”علت افزایش نرخ سود بین بانکی چیست؟”
جدول تغییرات نرخ سود بینبانکی نشان میدهد که نرخ سود در این بازار که در هفته های قبل روند نزولی را طی می کرد در هفته منتهی ۲۴ تیرماه با افزایش همراه شده است.
البته نرخ سود بین بانکی از ۱۹٫۷۶ درصد در اردیبهشت ماه امسال به ۱۷٫۹۵ درصد در ۱۷ تیرماه کاهش یافته بود و برای اولین بار در سال جاری وارد کانال ۱۷ درصدی هم شده بود ولی خیلی در این کانال ماندگار نبود.
گزارش جدید بانک مرکزی از عملکرد بازار بینبانکی، نشان میدهد که برخلاف ماههای قبل روند کاهشی نرخ سود بینبانکی متوقف شده و نرخ سود در این بازار از ۱۷٫۹۵ درصد ۱۷ تیرماه به ۱۸٫۳۱ درصد ۲۴ تیرماه افزایش یافته است.
گفتنی است، نرخ سود بینبانکی براساس عرضه و تقاضاست و ثابت نیست این نرخ نوسان دارد بهگونهای که با افزایش تقاضا برای دریافت وام بینبانکی و از سوی دیگر عدم عرضه متناسب با آن، نرخ سود بالاتر میرود و بهعکس.
برخی از کارشناسان اقتصادی معتقدند: کاهش نرخ سود بانکی میتواند نقش مهمی در حرکت نقدینگی از بانک به بازار سرمایه داشته باشد و سبب رونق بازار سرمایه گردد.
پیش از این هم البته رئیسکل وقت بانک مرکزی یکی از اهداف این بانک را برای کنترل تورم و مهار رشد نقدینگی، کاهش نرخ سود بینبانکی اعلام کرده بود، این در حالی است که گروه دیگری از کارشناسان اقتصادی معتقدند که نرخ بهره بینبانکی نباید کاهش یابد زیرا اثرات تورمی شدیدی دارد و اگر نرخ بهره بینبانکی خیلی کاهش پیدا کند، موجب کاهش سود سپردههای بانکی میشود.”علت افزایش نرخ سود بین بانکی چیست؟
به گزارش تسنیم، بازار بینبانکی یکی از ارکان بازار پول محسوب میشود که در آن بانکها و مؤسسات اعتباری جهت تأمین مالی کوتاهمدت و ایجاد تعادل در وضعیت نقدینگی خود، با یکدیگر معامله میکنند.
وجود چنین بازاری موجب میشود که بانکها برای تأمین نقدینگی به بانک مرکزی مراجعه نکنند؛ ضمن اینکه تغییرات نرخ سود بینبانکی میتواند در افزایش و کاهش نرخ سود بانکی مؤثر باشد.
- منبع خبر : ایران جیب