به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد هیئت عامل بانک مرکزی در راستای اجرای قانون پولی و بانکی کشور برای حفظ ارزش پول ملی و کمک به رشد اقتصادی، در جلسه روز جاری خود ترتیبات جدید اجرای سیاست پولی را تصویب و براساس مفاد دستورالعمل «عملیات بازار باز و اعطای اعتبار در قبال اخذ وثیقه توسط بانک مرکزی»، نرخ سود سپردهگذاری نزد بانک مرکزی را با ۲ واحد درصد افزایش در سطح ۱۲ درصد تعیین کرد. ” نرخ سود سپرده گذاری نزد بانک مرکزی به ۱۲ درصد افزایش یافت”
به گزارش از بانک مرکزی، آخرین اطلاعات به دست آمده از عملکرد بخش واقعی اقتصاد نشان میدهد، رشد اقتصادی بدون نفت در مسیر صعودی قرار گرفته است. از طرف دیگر، نرخ تورم از تورم هدف اعلام شده (۲۲ درصد) فاصله دارد. بر این اساس، هیئت عامل بانک مرکزی در راستای اجرای قانون پولی و بانکی کشور برای حفظ ارزش پول ملی و کمک به رشد اقتصادی، در جلسه چهارشنبه ۴ تیرماه ۱۳۹۹ ترتیبات جدید اجرای سیاست پولی را تصویب کرد.
بر این اساس، هیئت عامل بانک مرکزی بر اساس مواد (۶) و (۱۱) دستورالعمل «عملیات بازار باز و اعطای اعتبار در قبال اخذ وثیقه توسط بانک مرکزی»، نرخ سود سپردهگذاری نزد بانک مرکزی را با ۲ واحد درصد افزایش در سطح ۱۲ درصد تعیین کرد. این تصمیم با هدف کاهش دامنه دالان نرخ سود اتخاذ شده است و از روز شنبه ۷ تیرماه ۱۳۹۹ اجرا میشود.”نرخ سود سپرده گذاری نزد بانک مرکزی به ۱۲ درصد افزایش یافت”
گفتنی است، پیش از این هیئت عامل بانک مرکزی در روز شنبه مورخ ۱۰ خردادماه ۱۳۹۹، برقراری دالان نرخ سود در بازار بینبانکی را تصویب کرده بود. در این مصوبه، نرخ سود سپردهگذاری بانکها نزد بانک مرکزی ۱۰ درصد و نرخ سود اعتبارگیری از بانک مرکزی ۲۲ درصد تعیین شده بود.
بیشترین سود سپرده بانک ها طبق آخرین مصوبات شورای پول و اعتبار -که از بهمن ۹۶ تا حالا تغییری نکرده- ۱۵ درصد است. نکته اینجاست که در سالهای گذشته (و احتمالا در ادامه امسال) بانکها با توجه به کسب منابع مالی و نیازهای سرمایهگذاری، این نرخ سود را رعایت نمیکردند تا جایی که سود ۲۰ درصد به یکی از مؤلفههای سپردههای بلندمدت بدل شد. اما چه اتفاقی برای سال ۹۹ افتاده است؟ چه تغییری رخ داده؟
با توجه به نوسانات اقتصادی و مشکلات سرمایهپذیری، خودِ بانکها تصمیم گرفتهاند که به مصوبه سال ۹۶ شورای پول و اعتبار بازگردند. به این ترتیب، از ابتدای اردیبهشت ۹۹ سود سپردههای بلندمدت ۱۵ درصد محاسبه و پرداخت میشود و سپردههای کوتاهمدت (همین حسابهای کارت بانکی) هم از ده درصد به ۸ درصد کاهش یافته است.
- منبع خبر : ایران جیب