کاهش شاخص بورس تهران همچنان ادامه داد
کاهش شاخص بورس تهران همچنان ادامه داد
شاخص بورس و اوراق بهادار در معاملات 28 اردیبهشت ماه با اُفت بیش از 20 هزار واحدی روبرو شد.

به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد شاخص بورس و اوراق بهادار تهران در معاملات ۲۸ اردیبهشت ۹۹ با ریزش ۲۰ هزار و ۳۴ واحدی به پله ۹۶۷ هزار واحدی سقوط کرد.”کاهش شاخص بورس تهران همچنان ادامه داد”

در معاملات امروز تعداد یک میلیونو ۲۹۱ هزار سهم اوراق بهادار به ارزش ۱۰۴ هزار و ۱۹۴ میلیارد ریال در بیش از ۱۰ میلیون و ۵۵۲ هزار نوبت معاملاتی داد و ستد شد.

بر این اساس شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) بیش از ۵۳۲۶ واحد، شاخص آزاد شناور ۳۲۹۷۳ واحد، شاخص کل (هم‌وزن) ۳۶۰۰ واحد، شاخص قیمت (هم‌وزن) ۲۳۸۶ واحد، شاخص بازار دوم ۱۱۱۱۹ واحد و شاخص بازار اول ۲۱۶۵۲ واحد اُفت را تجربه کردند.

معاملات بازار فرابورس

شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با کاهش بیش از ۱۰۶ واحدی به پله ۱۰ هزار و ۹۵۵ واحدی رسید.

در بازار فرابورس نیز تعداد ۴۸۴ هزار معامله به ارزش ۴۱ هزار و ۶۰۲ میلیارد ریال در بیش از ۲ میلیون و ۸۵۵ هزار نوبت معاملاتی داد و ستد شد.

گروه اول سرمایه گذاران هستند بخصوص سرمایه گذاران غیر حرفه‌ای جدید که نگرانند مبادا با سقوط قیمت‌ها، اندک سرمایه‌ها ی خود را از دست دهند.

گروه دوم نخبگان سیاسی هستند که نگرانند هرگونه نوسانات شدید در بازار بورس پس از استقبال تاریخی و سیل آسای مردم برای مشارکت در بورس، منجر به بحران‌های اجتماعی و حتی امنیتی همانند آنچه در ورشکستگی مؤسسات مالی و اعتباری شاهد آن بودیم، گردد.

ادامه چرخش شتابان نقدینگی در یک بازار محدود و نرخ‌های بالای بازدهی بورس می‌تواند فرهنگ سرمایه گذاری را به هم ریخته و موجب کم رونق شدن و کاهش جاذبه سرمایه گذاری در فعالیت‌های مولد که می‌توانند منشأ افزایش تولید و عرضه در اقتصاد باشند، گردد و آنچه به صورت منفی تحت تأثیر قرار خواهد گرفت عرضه واقعی و رشد تولید ملی واقعی در اقتصاد است که در کنار رشد اسمی درآمدها نتیجه‌ای جز تورم همراه با رکود و یا رکود تورمی نخواهد داشت.

علاوه بر این ممکن است تداوم جاذبه اسمی بورس در ترکیب نقدینگی به انتقال شبه پول به پول (برای وارد کردن آن به بازار سهام) منجر شود که در این صورت لاجرم رشد حبابی قیمت سهام بسیاری از شرکت‌ها را شاهد خواهیم بود و با رفتن به وضعیت خطرناک ترکیدن این حباب‌ها، دارایی کسانی سوخت خواهد شد که برای گذران زندگی خود به درآمدی ناشی از آن دارایی‌ها وابسته شده اند.

معتقدم گرانیگاه سقوط بازار بورس پس از رشد غیر عادی شاخص‌ها، اعتماد مردم است. همچنین همان دلایلی که باعث تمایل مردم در گستره وسیع برای ورود به بازار سرمایه شده است در صورت تزلزل می‌توانند بر استمرار حضور مردم در بازار سرمایه اثر معکوس بگذارند. نکته بسیار اساسی تفاوت رفتار مردم عادی با افراد حرفه‌ای در بازار سرمایه است.

سرمایه گذاران حرفه‌ای به دلیل تجربه و آشنایی با نوسانات بازار معمولاً از رفتار هیجانی برای فروش سریع سهام و خروج از بازار خودداری می‌کنند. لیکن مردم عادی ممکن است به گونه‌ای دیگر در مقابل شک‌ها در بازار بورس عکس العمل نشان دهند و این یک خطر جدی است. تصور کنید همانند بهمن تقاضا که باعث رکوردهای خیره کننده در بازار شد این بار بهمن عرضه در نتیجه ترس از سوخت سرمایه‌ها شکل بگیرد.

  • منبع خبر : ایران جیب