کاهش ۳۰ هزار واحدی شاخص بورس
کاهش ۳۰ هزار واحدی شاخص بورس
بازار سرمایه هفته را با چراغ قرمز آغاز کرد و شاخص کل بورس با ۳۰ هزار واحد کاهش در محدوده یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحد باقی ماند.

به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد معاملات امروز (شنبه) بازار سرمایه درحالی به پایان رسید که شاخص کل این بازار با ۳۰ هزار و هشت واحد کاهش رقم یک میلیون و ۷۲۷ هزار واحد را ثبت کرد. شاخص کل با معیار هم وزن نیز ۷۳۷۶ واحد کاهش یافت و به رقم ۴۷۴ هزار و ۴۲۹ واحد رسید.

معامله گران این بازار یک میلیون معامله به ارزش ۱۲۸ هزار و ۴۰۶ میلیارد ریال انجام دادند.

صنایع پتروشیمی خلیج فارس، سرمایه گذاری تامین اجتماعی، س. نفت و گاز و پتروشیمی تامین، گروه مدیریت سرمایه گذاری امید و مخابرات ایران نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی و در مقابل ملی صنایع مس ایران و فولاد مبارکه اصفهان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بازار گذاشتند.

شاخص کل فرابورس نیز با ۳۳۴ واحد کاهش رقم ۱۸ هزار و ۴۴۳ واحد را ثبت کرد.”کاهش ۳۰ هزار واحدی شاخص بورس”

معامله گران این بازار ۳۱۱ هزار معامله انجام دادند که ۳۹ هزار و ۶۸۹ میلیارد ریال ارزش داشت.

پتروشیمی مارون، سرمایه گذاری صبا تامین، سهامی ذوب آهن اصفهان، سنگ آهن گهر زمین، فولاد هرمزگان جنوب، پتروشیمی تندگویان و بانک دی نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی فرابورس گذاشتند.

همایون دارابی  درباره علت ریزش شاخص بورس در دو هفته اخیر گفت: همواره شاخص کل بورس بعد از رسیدن به رقم‌های با مقاومت روانی، دچار اصلاح می‌شد که این بار در شاخص دو میلیون واحد اصلاح و استراحت بازار رخ داد. هرچند که در ریزش دو هفته اخیر شاخص کل، میزان اصلاح قیمت‌ها بیش از زمان پیش بینی شده بود.

وی درباره علل این اتفاق گفت: یکی از اصلی‌ترین دلایل اصلاح قیمت‌ها، آزادسازی ۳۰ درصد دوم سهام عدالت بود.

کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: علت دیگر ریزش‌های اخیر در بازار سهام، اختلاف دو وزارت نفت و اقتصاد بر سر عرضه دارا دوم بود که به بازار شوک ایجاد کرد.

دارابی از دیگر دلایل تداوم اصلاح قیمت‌ها در بازار سهام طی روزهای گذشته را مصوبه هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار مبنی بر کاهش سطح اعتبار کارگزاری‌ها برای اعطای اعتبار به مشتریان بزرگ خود و همچنین مصوبه دیگر این سازمان مبنی بر کاهش سهم سهام در پرتفوی صندوق‌های با درآمد ثابت از ۱۰ به ۵ درصد دانست. این کاهش حجم سهام صندوق‌های مذکور می‌بایست تا شهریور اعمال می‌شد که در نتیجه این صندوق‌ها یا باید از ادامه خرید منصرف می‌شدند و یا اگر سهام مازاد بر ۵ درصد داشتند را عرضه می‌کردند. این دو اتفاق نیز فشار عرضه و اصلاح قیمت‌ها را تشدید کرد.

وی در خصوص پیش بینی ادامه روند بازار در روزهای پیش رو گفت: انتظار عمومی این است که اصلاح قیمت‌ها و استراحت بازار ادامه یافته و بازار وارد فاز سینوسی رشد و اصلاح شود.

وی تأکید کرد: این نوسان بازار طبیعی است و سهامداران باید از بروز رفتارهای هیجانی خودداری کنند.

  • منبع خبر : ایسنا