به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد محمد لاهوتی اظهار کرد: در رابطه با چین آنچه که تاکنون رخ داده تصمیمات داخلی این کشور برای محدود کردن کرونا و کاهش شیوع آن بوده است. آخرین برآوردها نیز نشان میدهد که چین محدودیت خاصی برای واردات کالا به این کشور در نظر نگرفته است.”کرونا چه تاثیری بر تجارت با چین و عراق میگذارد؟”
به گفته وی، آنچه که در حال حاضر رخ داده کاهش تقاضای برخی کشورها برای واردات کالا از چین بوده، اما در مسیر مخالف یعنی واردات چین، چنین اتفاقی رخ نداده و از اینرو بازار صادراتی ایران در چین فعلا تهدید نشده است.
رییس کنفدراسیون صادرات ایران دربارهی آخرین وضعیت تجارت با عراق نیز اظهار کرد: براساس برنامهریزیهای دولت عراق رفت و آمد ایرانیها به این کشور محدود شده اما این موضوع شامل حال محمولههای تجاری و اقتصادی نمیشود.
لاهوتی ادامه داد: در حال حاضر تعداد زیادی از کامیونهای ایرانی برای ورود به کشور عراق در مرز قرار دارند و آمد و شدشان ادامه دارد. با این وجود عراق به منظور جلوگیری از شیوع کرونا وضعیت سلامت رانندگان ایرانی را بررسی میکند اما این به معنای توقف صادرات به عراق نبوده و نخواهد بود.”کرونا چه تاثیری بر تجارت با چین و عراق میگذارد؟”
به گفته رییس کنفدراسیون صادرات ایران هرچند شیوع کرونا در رفت و آمد هیاتهای تجاری میتواند محدودیتهایی را به وجود بیاورد، اما لااقل در کوتاهمدت بر بازار صادراتی ایران تاثیری نگذاشته است.
رئیس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق بازرگانی تهران افزود: بر این اساس نظر به نیاز ارزی کشور؛ بانک مرکزی، صادرکنندگان به کشورهای عراق و افغانستان را که تا پیش از دستورالعملهای ارزی سال گذشته، وجه صادرات خود به این کشورها را به صورت ریالی دریافت میکردند، مکلف نموده تا صادرات خود را با دریافت ارز خارجی انجام دهند و در کنار آن، بخشنامهای را ابلاغ کرد که بر مبنای آن، رفع تعهد ارزی صادرات ریالی تنها تا پایان شهریور ۹۷ پذیرفته شده است؛ ضمن اینکه اصرار بانک مرکزی به بازگشت ارز صادراتی باعث شد که دغدغهها و نگرانیهای بسیاری برای صادرکنندگان به این دو بازار باوجود آید.
- منبع خبر : ایسنا