التهاب شدید بازارهای مالی
التهاب شدید بازارهای مالی
با سرعت گرفتن گسترش ویروس کرونا و وحشت ناشی از آن، بازارهای سهام سقوط کرد، سود اوراق قرضه پایین آمد و قیمت طلا جهش کرد. ین ژاپن به عنوان سرمایه امن تقویت شد و یوآن چین افت کرد.

به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد به نقل از رویترز، روز دوشنبه، با سرعت گرفتن گسترش ویروس کرونا و وحشت ناشی از آن، بازارهای سهام سقوط کرد، سود اوراق قرضه پایین آمد و قیمت طلا جهش کرد. ین ژاپن به عنوان سرمایه امن تقویت شد و یوآن چین از ارزش افتاد.” التهاب شدید بازارهای مالی ”

طبق آخرین گزارشات، تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا در حالی به بیش از ۲۷۰۰ نفر رسیده که تعداد مرگ‌ومیر ناشی از آن با جهشی بزرگ به ۸۰ نفر افزایش یافته است.

در بازار آسیا، با وجود اینکه اکثر بازارها به علت تعطیلات سال نو بسته می‌باشند، در ژاپن شاخص بورس نیکی با سقوط سنگین ۱.۸۳ درصدی روبرو شد.

ین ژاپن به عنوان سرمایه امن تا سطح ۱۰۸.۷۲ در برابر دلار تقویت شد.

اما وحشت از ویروس کرونا سهام آمریکا را هم تحت تأثیر قرار داد. شاخص‌های مهم وال استریت در ساعات معاملات آسیایی امروز و در معاملات اینترنتی (قبل از باز شدن رسمی بازارهای آمریکا) بیش از یک درصد سقوط کردند.

یوآن چین ۰.۵ درصد از ارزش خود را در بازارهای خارجی از دست داد و در نرخ برابری ۶.۹۶۲۵ معامله شد که ضعیف‌ترین نرخ آن از ۸ ژانویه تا کنون است.” التهاب شدید بازارهای مالی ”

قیمت طلا به بالاترین سطح ۲ هفته اخیر رسید و قیمت هر اونس طلای آمریکا ۰.۴۲ درصد رشد کرد و به ۱۵۷۸.۵۰ دلار رسید.

سود اوراق قرضه خزانه‌داری آمریکا تا ۱.۶۵۳ درصد پایین آمد.

بازار مالی بازاری است که در آن افراد حقیقی و حقوقی می توانند به معامله اوراق ضمانت مالی، کالا و دیگر دارایی‌های مثلی (عوض دار) با هزینه مبادلاتی پایین، و در قیمت‌هایی که تابع عرضه و تقاضا هستند، بپردازند. اوراق ضمانت شامل سهام، اوراق قرضه و برخی کالاها (شامل فلزات گرانبها یا محصولات کشاورزی) می‌شوند.

دو نوع بازار عمومی (جایی که انواع زیادی از کالاها در آن معامله می‌شود) و بازار اختصاصی (جایی که تنها یک نوع کالا معامله می‌شود) وجود دارند. بازارها خریداران و فروشندگان علاقه‌مند زیادی شامل خانوارها، شرکت‌ها و آژانس‌های دولتی را در یک «مکان» جمع می‌کند، لذا پیدا کردن همدیگر را برای آن‌ها آسان می‌سازد. اقتصادی که اصولا برای اختصاص منابع بر معاملات میان خریداران و فروشندگان وابسته است، به عنوان اقتصاد بازاری شناخته می‌شود که در مقابل اقتصاد دستوری یا اقتصاد غیر بازاری مثل اقتصاد هدیه محور است.

  • منبع خبر : مهر