الکل تولیدی پتروشیمی‌ها مصارف بهداشتی ندارد
الکل تولیدی پتروشیمی‌ها مصارف بهداشتی ندارد
معاون مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی گفت: الکل لازم برای مواد ضدعفونی‌کننده و شوینده الکل طبی است؛ درحالیکه الکل تولیدی پتروشیمی‌ها الکل صنعتی است که شامل متانول است. این الکل سمی است و اصلا مصارف بهداشتی ندارد.

به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد علی ربانی معاون مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی با اشاره به روند تولید الکل در کشور برای مصارف ضدعفونی‌کننده گفت: برخی کمبود الکل موجود در بازار را ناشی از عملکرد پتروشیمی‌ها می‌دانند درحالیکه اصلا الکلی که برای مصارف بهداشتی و ضدعفونی کننده‌ها استفاده می‌شود از پتروشیمی‌ها تامین نمی‌شود.”الکل تولیدی پتروشیمی‌ها مصارف بهداشتی ندارد”

وی ادامه داد: الکل لازم برای مواد ضدعفونی‌کننده و شوینده الکل طبی است که از موادی مانند انگور و خرما و مواردی از این دست تولید می‌شود؛ درحالیکه الکل تولیدی پتروشیمی‌ها الکل صنعتی است که شامل متانول است. این الکل سمی است و اصلا مصارف بهداشتی ندارد.

ربانی اظهار داشت: در حال حاضر ما در شرکت‌های تولیدکننده الکل، خود خریدار الکل طبی هستیم نه فروشنده آن؛ در نتیجه اینکه بگوییم پتروشیمی‌ها از اعطای الکل دریغ می‌کنند یک آدرس غلط است.

*کمبود الکل طبی در بازار ناشی از افزایش ناگهانی تقاضا است

معاون مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی گفت: کمبود الکل مورداستفاده در شوینده و ضدعفونی‌کننده‌ها در بازار ناشی از افزایش ناگهانی تقاضا است. بعد از اینکه کشور به ویروس کرونا دچار شد میزان تقاضا به شدت افزایش پیدا کرد و مقدار مصرف ماهانه ما الان در یک روز مصرف می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: برای تامین الکل طبی موردنیاز در کشور وزارت صمت باید پیگیری‌های لازم را برای واردات آن انجام دهد و این موضوع بر عهده‌ی شرکت پتروشیمی نیست.

حمیدی عنوان کرد: در گذشته متانول، متیل الکل، الکل متیلیک، کاربینول یا الکل چوب که ساده ترین نوع الکل هاست از هیدروژن‌دار کردن کاتالیزوری مونوکسیدکربن به‌دست می‌آمد. مخلوط هیدروژن و مونوکسیدکربن با نسبت ضروری، از واکنش آب با متان، آلکان‌های دیگر یا زغال سنگ در دمای بالا به‌دست می‌آمد.

وی افزود: در شیوه مدرن تولید متانول، از کاتالیزورهایی استفاده می‌شود که در فشارهای پایین عمل می‌کنند و کارایی مؤثرتری دارند. امروزه گاز سنتز مورد نظر برای تولید متانول مانند گذشته از زغال بدست نمی‌آید، بلکه از واکنش متان موجود در گازهای طبیعی تحت فشار ملایم ۱۰-۲۰ اتمسفر و دمای ۸۵۰ درجه سانتی‌گراد با بخار آب و در مجاورت کاتالیزور نیکل تولید می‌شود. .CO  و ۲H تولید شده، تحت تأثیر کاتالیزوری که مخلوطی از مس و اکسید روی و آلومینیوم است، واکنش داده و متانول ایجاد می‌کنند. این کاتالیزور اولین بار درسال ۱۹۶۶ توسط ICI استفاده شد. این واکنش در فشار ۵۰-۱۰۰ اتمسفر و دمای ۲۵۰ درجه سانتی‌گراد صورت می‌گیرد.

کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد:متانول به‌ عنوان ضد یخ، حلال و سوخت بکار برده می‌شود. از متانول برای تقلیب اتانول نیز استفاده می‌شود، این عمل به منظور غیر قابل شرب نمودن اتانولی که برای مصارف صنعتی تولید می‌شود انجام می‌پذیرد بدین منظور از مواد دیگری چون پریدین و تربانتین نیز استفاده می‌شود.

  • منبع خبر : فارس