بخشنامه گمرک در رابطه با ارز قابل حمل و پولشویی
بخشنامه گمرک در رابطه با ارز قابل حمل و پولشویی
مدیرکل مبارزه با جرایم سازمان یافته گمرک در مورد تعیین ارز قابل حمل و مبادله داخل کشور و پولشویی بخشنامه صادر کرد.

به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد مدیرکل مبارزه با جرایم سازمان یافته گمرک در مورد تعیین ارز قابل حمل و مبادله داخل کشور و پولشویی بخشنامه صادر کرد.

در این نامه آمده است: به پیوست دستورالعمل اجرایی مربوط به تعیین ارز قابل حمل، نگهداری و مبادله در داخل کشور به عنوان پیوست شماره ۶ بخش دوم مجموعه مقررات ارزی خدمات ارزی و سایر مبادلات ارزی بین المللی صادره از سوی اداره سیاستها و مقررات ارزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به شماره ۹۹/۶۴۴۴۵ مورخ ۱۳۹۹/۳/۱۱ ارسال می گردد.

خواهشمند است با توجه به مواد ۸ و ۹ دستورالعمل موصوف، چنانچه مشخص گردد منشأ ارزهای موضوع این دستورالعمل حاصل از پولشویی و تأمین مالی تروریسم است، برابر قوانین و مقررات مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم اقدام لازم و قانونی بعمل آید.

بدیهی است کلیه اقدامات مذکور در این دستورالعمل هیچ گونه اثری در خصوص منشأ ارزهای حاصله ایجاد نخواهد کرد و چنانچه در هر مرحله مشخص گردد ارزهای نگهداری شده حاصل از جرایم تا پولشویی بوده و با به قصد تأمین مالی تروریسم نگهداری می شود، مشمول ضوابط مقرر در خصوص مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم خواهند بود.

جهت مجرم دانستن پولشو و ارتکاب جرم پولشویی، وجود سه مرحله‌ی زیر الزامی است:

جرم‌انگاری پولشویی

در ابتدا این موضوع مطرح می‌شود که آیا پولشویی جرمی جداگانه است یا شخص فقط به اتهام جرمی که به موجب آن، اموال نامشروع را به دست آورده است مجازات می‌شود؟

“بخشنامه گمرک در رابطه با ارز قابل حمل و پولشویی”

يكی از اقدامات كيفری كه در تمام اسناد مرتبط با پولشويی موردتوجه قرار گرفته است، جرم‌‌انگاری (جرم دانستن) تمامی اشكال پولشويی است؛ لذا در ابتدای امر، به موجب کنوانسیونی بین‌المللی، از دولت‌های عضو خواسته شده است که به دلیل غيرقانونی و پرخطر بودن فعاليت‌های مربوط به پولشويی، آن را در قوانين داخلی خود جرم بشمارند و مجازات‌هایی برای آن مقرر نمايند.

 

 

  • منبع خبر : ایران جیب