تجربه بشری نشان داده که اقتصاد بازار الگوی موفقی است اما موفقیت سازوکار بازار منوط به وجود نهادهای موثری چون نهادهای حاکمیتی است. ترکیب درست «بازار ـ دولت» الگویی است که امروزه الگوی مناسب شناخته می شود و به نظر اینجانب با شرایط خاص کشور سازگار است. وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی با بیان […]
تجربه بشری نشان داده که اقتصاد بازار الگوی موفقی است اما موفقیت سازوکار بازار منوط به وجود نهادهای موثری چون نهادهای حاکمیتی است. ترکیب درست «بازار ـ دولت» الگویی است که امروزه الگوی مناسب شناخته می شود و به نظر اینجانب با شرایط خاص کشور سازگار است.
علی طیب نیا در مورد تحقق اعتدال اقتصادی به عنوان یکی از شعارهای انتخاباتی حسن روحانی رئیس جمهور گفت: اعتدال در عرصه سیاستگذاری اقتصادی یعنی بین دو دیدگاه افراطی مداخله شدید دولت و کنارهگیری کامل دولت و واگذاری همه امور به بازار راهی میانه را برگزینیم.
وزیر اقتصاد پیشنهادی افزود: تجربه بشری نشان داده که اقتصاد بازار الگوی موفقی است اما موفقیت سازوکار بازار منوط به وجود نهادهای موثری چون نهادهای حاکمیتی است. ترکیب درست «بازار ـ دولت» الگویی است که امروزه الگوی مناسب شناخته می شود و به نظر اینجانب با شرایط خاص کشور سازگار است.
وی در پاسخ به این سئوال که با توجه به سرمایهگذاریهای ناکافی و محدود خارجی در ایران، دولت آینده باید چه شرایطی را برای امنیت سرمایهگذاران خارجی فراهم کند تا سرمایههای خارجی بیشتر جذب بازار ایران شود؟ اظهارداشت: فعلا پیش از هرچیز تحریم مطرح است. ضمن تلاش برای کاهش تحریمها، راهبردهایی را برای توسعه سرمایهگذاری در نظر گرفتهایم.
طیب نیا در بیان این راهبردها گفت: تعیین اولویتهای سرمایهگذاری خارجی در راستای راهبردهای توسعه و مزیتهای کشور به گونهای سرمایه خارجی در مهمترین و بهترین نقاط جذب شود و همچنین ایجاد باور عمومی بین ارکان نظام و فعالان اقتصادی و مدیران دولتی و جامعه بر اهمیت حیاتی و نیاز کشور به جذب سرمایهگذاری خارجی از دیگر نکات است.
وی افزایش سهولت و کاهش زمان سرمایهگذاری (از تصمیم تا اجرا) به عنوان مهمترین زیرساخت غیر فیزیکی جذاب برای سرمایهگذاران خارجی را از دیگر راهبردها اعلام کرد و بر استفاده از ظرفیت مالی، اقتصادی و ارتباطی ایرانیان خارج از کشور تاکید کرد.