رفع ممنوعیت صادرات شیرخشک صنعتی در دستور کار تنظیم بازار قرار گیرد
رفع ممنوعیت صادرات شیرخشک صنعتی در دستور کار تنظیم بازار قرار گیرد
معاون وزیر جهادکشاورزی در نامه ای به دبیر کارگروه تنظیم بازار خواستار رفع ممنوعیت صادرات شیرخشک صنعتی با اخذ عوارض شد.

به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد “رفع ممنوعیت صادرات شیرخشک صنعتی در دستور کار تنظیم بازار قرار گیرد” در متن نامه امید گیلان پور به عباس قبادی آمده است:

احتراما با توجه به تصمیمات متخذه در دو جلسه برگزار شده پیرو نامه‌های شماره ۹۹.۵۰۲.۶۷۷۵ در تاریخ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ و ۹۹.۵۰۲.۶۹۴۲ به تاریخ ۲۱ بهمن ۱۳۹۹  و مذاکرات حضوری در خصوص رفع ممنوعیت صادرات شیرخشک صنعتی و همچنین نامه شماره ۹۹.۵۰۰.۶۹۹۱ تاریخ ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ در خصوص رفع ممنوعیت صادرات شیرخشک شتر، خواهشمند است دستور فرمایید رفع ممنوعیت صادرات این دو محصول به شرح ذیل در دستور کار جلسه آتی کارگروه تنظیم بازار قرار گرفته و مراتب به گمرک ج. ا. ایران جهت اجرا ابلاغ شود:

۱_ رفع ممنوعیت صادرات شیرخشک شتر بدون عوارض صادراتی

۲_ رفع ممنوعیت صادرات شیرخشک صنعتی با اخذ مابه‌التفاوت ۱۶۰۰۰۰ ریال به ازای هر کیلوگرم

سیاوش سلیمی رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان شیرخشک کشور اظهار کرد: کارخانجات صنایع لبنی با همراهی وزارت  صمت در یک سال گذشته به دنبال اعمال تعرفه سنگین برای صادرات مازاد شیر خشک تولید شده در کشور هستند اما باید در نظر داشت در صورت اعمال، مزیت صادرات شیر خشک از دست می رود.

وی افزود: با توجه به اینکه تمام شیرخام دامداران جذب کارخانه‌های صنایع لبنی نمی‌شود چاره ای جز تبدیل آن به شیر خشک و صادرات آن وجود ندارد.

رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان شیرخشک کشور با بیان اینکه حدود ۵۰ هزار تن شک مازاد در کشور وجود دارد ادامه داد:بر اساس اعلام صورت گرفته حدود ۵۵ هزار تن تولید مازاد شیر خشک در کشور وجود دارد که تنها مجوز صادرات ۱۲ هزار تن آن صادر شده است و ماهانه ۱۵ هزار تن شیر خشک در کشور تولید می‌شود.

وی تصریح کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت با  ترفند بستن عوارض سنگین بر صادرات، به دنبال جلوگیری از صادرات شیر خشک مازاد تولیدی در کشور است؛ اما باید توجه داشت که این محصولات تاریخ مصرف دارند و در صورتی که به موقع صادر نشود به تولید کنندگان خسارت وارد می‌شود.
رفع ممنوعیت صادرات شیرخشک صنعتی در دستور کار تنظیم بازار قرار گیرد
سلیمی گفت: قیمت شیرخشک در کشور حدود ۲۵  تا ۲۶  هزار تومان و نرخ صادراتی آن نیز حدود ۳۵ هزار تومان است؛ درصورتی که تعرفه ۱۰ هزار تومانی نیز بر صادرات این محصول اعمال شود صادرات آن دیگر به صرفه نخواهد بود.
وی اضافه کرد: دولت کف قیمت صادرات شیر خشک را ۲ دلار تعیین کرده است اما با توجه به رکود اقتصادی جهان ناشی از کرونا، قیمت جهانی شیر خشک نیز کاهش یافته است.
وی اظهار داشت: از طرفی با توجه به اینکه میزان پروتئین شیرخشک‌های ایران پایین است به قیمت کمتری در بازار خارجی خرید و فروش می‌شود.
    بیشتر بخوانید
        توقف صادرات شیرخشک ۳۰ درصد قیمت لبنیات را افزایش می دهد
        صنایع لبنی توان جذب شیر خام دامداران را ندارد/ اجازه صادرات شیر خشک داده شود
وی با بیان اینکه به دلیل شرایط تحریمی مجبور به صادرات ریالی شیر خشک هستیم اظهار داشت: بعد از صادرات نیز باید دلار را به قیمت بالاتری از سطح بازار داخلی خریداری کرده تا بتوانیم آن را با قیمت بالاتری در سامانه نیما عرضه کنیم؛ همه این موارد قیمت تمام شده کالای صادراتی را افزایش می‌دهد.
توقف صادرات شیرخشک برای مدیریت دامداران توسط صنایع لبنی
رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان شیرخشک کشور ادامه داد: توقف صادرات به این شکل دوباره شرایط لازم برای مدیریت دامداران توسط صنایع لبنی را فراهم می آورد و خواسته آنها برآورده می‌شود تا به هر قیمتی بتوانند شیرخام دامداران را خریداری کنید.
وی گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت از انجمن شیرخشک به عنوان متولی تولید این محصول تا به امروز حتی یک نظر کارشناسی نیز نخواسته است.
وی در پایان اظهار داشت: برای حمایت از تولید داخلی و با توجه به اینکه در سال جهش تولید قرار داریم و رهبر معظم انقلاب بر صادرات غیر نفتی تاکید دارند لازم است موانع پیش روی صادرات برداشته شود.
  • منبع خبر : ایسنا