مذاکره ایران و آمریکا؛ شوکی بزرگ برای بازار ارز
مذاکره ایران و آمریکا؛ شوکی بزرگ برای بازار ارز

به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد آمار جدید صادرات نفت ایران حاکی از خبر قابل تاملی برای بازار ارز است.”مذاکره ایران و آمریکا؛ شوکی بزرگ برای بازار ارز” شاید مهمترین خبر اقتصادی اول هفته جدید اعلام میزان صادرات نفت ایران است که تفاوت فاحشی با روند گذشته آن دارد. شب گذشته خبرگزاری رویترز به […]

به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد آمار جدید صادرات نفت ایران حاکی از خبر قابل تاملی برای بازار ارز است.”مذاکره ایران و آمریکا؛ شوکی بزرگ برای بازار ارز”

شاید مهمترین خبر اقتصادی اول هفته جدید اعلام میزان صادرات نفت ایران است که تفاوت فاحشی با روند گذشته آن دارد.

شب گذشته خبرگزاری رویترز به نقل از سه منبع ردیابی نفتکش‌ها مدعی شد صادرات روزانه نفت ایران بین ۴۰۰ هزار تا ۵/ ۱ میلیون بشکه در ماه سپتامبر بوده است. تنکر ترکرز، یکی از این موسسات می‌گوید با رشد قابل‌ملاحظه فروش نفت ایران در ماه جاری میلادی، رقم آن به ۵/ ۱ میلیون بشکه در روز رسیده که در یک سال و نیم گذشته بی‌سابقه بوده است.

دو شرکت دیگر با وجود ارائه ارقام کمتر، رشد صادرات ایران را گزارش کرده‌اند. کپلر، یکی از این شرکت‌ها مدعی شده صادرات نفت ایران در این ماه با افزایش ۱۰۰ هزار بشکه‌ای به ۴۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است. این خبر را که دنیای اقتصاد هم جزییاتی از آن منتشر کرده می‌توان از اخبار مهم چند روز اخیر اقتصاد ایران دانست.

دقایقی پیش ادعایی درباره مذاکره محرمانه ایران و آمریکا منتشر شده که اگر صحت داشته باشد احتمالا شوک بزرگی برای بازار ارز خواهد بود.

روزنامه کویتی الجریده ادعا کرد ایران و دولت ترامپ در عمان در حال مذاکرات محرمانه هستند.

عصر ایران نوشته است: تاکنون هیچ مقام ایرانی یا آمریکایی درباره انجام مذاکرات میان دو طرف خبری منتشر نکرده بودند. مقامات ایرانی بارها هرگونه مذاکره با دولت ترامپ را رد کرده اند.

براساس نوشته این روزنامه کویتی، در این مذاکرات، دولت آمریکا طرح پیشنهادی برای همکاری و پایان دادن به همه اختلافات دو کشور ارائه کرده است.

روزنامه کویتی الجریده گفته است در این مذاکرات از طرف ایران، دولت مشارکت ندارد.

روزنامه کویتی الجریده همچنین مدعی شده است در چارچوب این مذاکرات، دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا برای سفر به تهران، امضای توافقنامه میان دو کشور با رهبر عالی ایران و تضمین برداشتن تحریم ها اعلام آمادگی کرده است.

با این حال سازمان اطلاعاتی آمریکا به ترامپ توصیه کرده است “منتطر دولت اصولگرا در ایران باشد تا این دولت، تعهدات را اجرا کند.

همچنین به ترامپ توصیه شده بر دولت روحانی، تکیه نکند.

تاکنون هیچ مقام ایرانی، امریکایی یا عمانی در این باره اظهارنظر نکرده اند. ترامپ قبل از این گفته بود در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، در مدت یک ماه یا یک هفته با طرف ایرانی به توافق خواهد رسید.

ترامپ به تازگی هم به تهران هشدار داد که مذاکرات بعد از انتخاب دوباره وی، سخت تر خواهد شد.

قبل از این هم ایران و امریکا در اواخر دولت محمود احمدی نژاد به صورت محرمانه در عمان مذاکره داشتند که در دولت روحانی نیز ادامه یافت و به برجام منتهی شد.