به گزارش پایگاه خبری صبح اقتصاد، جمشید حمزه زاده به موضوغ جلسه بررسی مشکلات صنعت گردشگری با حضور اسحاق جهانگیری ـ معاون اول رییس جمهور ـ، علی اصغر مونسان ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشری و صنایع دستی ـ، همتی ـ رییس بانک مرکزی ـ اشاره کرد و به استناد این آمار که ۸۰ هزار نفر به صورت مستقیم در گردشگری شاغل هستند، افزود: در صورت چاره جویی نکردن، با بیکاری گسترده مواجه خواهیم شد، پیشنهاد شد به جای تعدیل گسترده نیروی انسانی و استفاده آن ها از حق بیمه بیکاری (به دلیل جلوگیری از آثار روانی و منفی مترتب بر آن) بیمه بیکاری در زمان اشتغال و در قالب حقوق، توسط دولت پرداخت شود.
او همچنین از معاون اول رییس جمهور خواست هتلها را از پرداخت حق بیمه کارکنان در طول مدت بحران، معاف کند و بخشودگی کامل حامل های انرژی تا پایان امسال درنظر بگیرد.
هتلداران خسارت تحمیل شده از شیوع ویروس کرونا و کنسلی سفرها در ماه های اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ را حدود ۳ هزار میلیارد تومان برآورد کرده اند، اما طبق اظهارات رییس جامعه هتلداران ایران ـ فقط ۲۰۰ میلیارد تومان این مبلغ مربوط به کنسلی ها بوده است.
حمزه زاده در این باره گفت: ضررهای دیگر ناشی از تعطیلی بیش از ۸۰ درصد هتل ها و مراکز اقامتی و کاهش ضریب اشغال هتلهای فعال به کمتر از ۳ درصد است. با این حساب هتل ها در اسفند ۹۸ حدود یک هزار میلیارد و در فروردین ماه ۹۹، حدود دو هزار میلیارد تومان ضرر دیده اند.
رییس جامعه هتلداران ایران همچنین درخواست کرد در جزئیات بسته حمایتی در دوره کرونا، تجدید نظر شود و در این رابطه اظهار کرد: تسهیلات ۱۲ درصدی اعلام شده چندان تاثیری بر حل مشکلات مراکز اقامتی ندارد، در جلسه مذکور پیشنهاد شد تسهیلات ارزان قیمت با بهره کمتر و دوره تنفس یکساله (حداقل پنج ساله) و بدون دردسر های بانکی پرداخت شود. همچنین درخواست شد اعمال معافیت های صد در صدی مالیاتی برای طول یک سال درنظر گرفته شود.
وی اضافه کرد: معافیتهای اعلام شده برای دوره ی کرونا فاقد هرگونه اثر است؛ چرا که هتل ها عملا در این دوره تعطیل هستند و اعلام معافیت برای آن ها، کاربردی ندارد و لطفی نشده است.
حمزه زاده با تکرار پیشنهاد وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی درخواست کرد که برای سفرهای داخلی کارکنان دولت در پسا کرونا، تسهیلاتی اختصاص داده و حداقل دو دوره تعطیلات برای مردم درنظر گرفته شود.
عبدالناصر همتی ـ رییس کل بانک مرکزی ـ پس از جلسه ای که با فعالان گردشگری داشت، در توئیتر نوشت: «انصافاً هتلها، مراکز گردشگری، صنایع دستی و دفاتر مسافرتی، اوج فعالیت و بهرهبرداری از سرمایه گذاری و تدارکاتشان ایام عید است که کلاً متوقف شدند. در مورد تعویق اقساط تسهیلاتشان و نیز دوره تنفس تسهیلات جدیدی که برای جلوگیری از آسیب بیشتر و حفظ اشتغالشان قرار است بگیرند، پیشنهاداتی داشتند که قابل توجه بود.
این نکته را تاکید کردم مهمترین لطمه و آسیب این ویروس گرفتن جان بسیاری از هموطنان است که آثار اقتصادی در مقایسه با آن ضایعه تأسف بار اهمیت بسیار کمتری دارد. البته آثار مالی و اقتصادی آن هم مهم است ولی با توجه به مشکلات جدی بودجهای دولت به خاطر فشار تحریمها اینکه فکر کنیم همه آسیبهای وارده قابل جبران باشد مقدور نیست، ولی این اطمینان را دادم که نظام بانکی حداکثر همراهی و کمک را به فعالان گردشگری خواهد کرد؛ چراکه رونق گیری فعالیت این بخش از خدمات، منوط به برگشت شرایط کاملاً عادی از نظر ریشه کنی ویروس است. »
- منبع خبر : ایسنا