کانون صرافان: هیچ فعالیتی در زمینه رمز ارز نداریم
کانون صرافان: هیچ فعالیتی در زمینه رمز ارز نداریم
کانون صرافان ایرانیان در اطلاعیه ای از عدم فعالیت این کانون در زمینه رمز ارز خبرداد.

به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد  کانون صرافان طی اطلاعیه‌ای از عدم فعالیت این کانون در حوزه رمز ارز خبر داد.

در این اطلاعیه آمده است: کانون صرافان تاکنون هیچگونه مذاکره و هماهنگی در خصوص رمزارز و بهره گیری از تکنولوژی بلاکچین با هیچ انجمن و … نداشته است.

در ایران هنوز مانند بسیاری از کشور‌های دیگر، تصمیم قطعی درباره استفاده و تولید از این نوع پول گرفته نشده‌است. البته به تازگی استخراج رمز ارز‌ها به عنوان یک صنعت به رسمیت شناخته شده‌است و صحبت‌هایی مبنی بر تولید یک رمز ارز ملی در دولت رئیس‌جمهور روحانی به میان آمده است.
اداره نظام‌های پرداخت معاونت فناوری‌های نوین بانک مرکزی، نسخه قوانین حوزه رمزارز را بر روی سایت خود قرار داد. این قواعد در ۱۳ صفحه و ۷ سرفصل زیر تدوین شده‌اند که در ادامه به آنها اشاره می شود:
الزامات حوزه رمزارز‌های جهان‌روا
الزامات ICO
الزامات حوزه رمزارز بانک مرکزی * الزامات حوزه رمزارز منطقه‌ای

“کانون صرافان: هیچ فعالیتی در زمینه رمز ارز نداریم”
الزامات عمومی صرافی‌ها
الزامات عمومی حوزه کیف پول‌های رمزارزی
استخراج
تعریف رمزارز از نظر بانک مرکزی


رمزارز یک نوع دارایی مالی است که بر بستری دیجیتال، غیر متمرکز و شفاف به نام زنجیره بلوک موجودیت می‌یابد. این دارایی‌ها می‌توانند در شرایطی کارکرد پولی به خود بگیرند. رمزارز بانک مرکزی: شکل الکترونیک همان پولی است که توسط بانک مرکزی خلق و صادر می‌شود و قابلیت آن را دارد که منطبق بر اصول رمزنگاری، در یک بستر توزیع شده و به‌صورت فرد به فرد بدون دخالت هیچ نهاد واسط پرداخت تبادل شود. این نوع رمزارز به پشتوانه پول ملی کشور (ریال) صادر می‌شود.رمزارز منطقه‌ای: رمزارزی است که به پشتوانه یک دارایی مورد توافق در یک پیمان چندجانبه‌ی پولی بین چند کشور و با هدف تسهیل و تسریع تبادلات تجاری بین آن کشور‌ها صادر و استفاده می‌شود.صرافی رمزارزی: نهادی است که وظیفه تبدیل رمزارز کاربران به سایر رمزارزها، پول ملی کشور یا سایر ارز‌های رایج دنیا و برعکس را برعهده دارد.
رمزارز‌های جهانروا تنها در صرافی‌هایی که مقررات آن در بخش الزامات عمومی صرافی‌ها آورده شده است، قابل خرید و و فروش و تبادل هستند. در حال حاضر استخراج رمزارز‌های جهانروا در کشور به عنوان یک صنعت در نظر گرفته شده و مقررات‌گذاری در این حوزه از حیطه وظایف و نظارت بانک مرکزی خارج است. انتشار توکن با پشتوانه ریال تنها در کنترل و اختیار بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است. توکن با پشتوانه ریال تنها در بانک‌های مجاز و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران قابل تبادل است.
انتشار توکن با پشتوانه سایر دارایی‌ها از حیطه نظارت و اختیارات بانک مرکزی خارج بوده و تابع قوانین بورس جمهوری اسلامی ایران خواهد بود. مقررات در این حوزه با محوریت سازمان بورس و اوراق بهادار و با همکاری بانک مرکزی جهوری اسلامی ایران تدوین و ابلاغ خواهد شد.

  • منبع خبر : ایران جیب