۵۰۰۰۰ واحد مسکونی برای کم‌درآمدها
۵۰۰۰۰ واحد مسکونی برای کم‌درآمدها
آیین امضای تفاهمنامه ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی میان شرکت بازآفرینی شهری ایران و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) برگزار شد.

به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد مهدی عبوری، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران و علی‌اکبر محرابیان، رئیس هیات‌مدیره شرکت توسعه‌گران عمران ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، روز یکشنبه، سی‌ام تیرماه با انعقاد تفاهم‌نامه‌ای بر ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی توافق کردند.”۵۰۰۰۰ واحد مسکونی برای کم‌درآمدها”

موضوع این تفاهمنامه، احداث ۵۰ هزار واحد مسکونی برای گروه‌های کم‌درآمد است که بر اساس آن شرکت بازآفرینی شهری ایران در اجرای قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن مصوب ۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۷و آیین‌نامه اجرایی آن نسبت‌به در اختیار قرار دادن اراضی در اختیار خود به شرکت توسعه‌گران عمران ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)  به‌عنوان کارگزار اقدام می‌کند.

همچنین بر اساس این تفاهمنامه،  کلیه متقاضیان واحدهای مسکونی مورد این تفاهم‌نامه از طریق شرکت بازآفرینی شهری ایران و سامانه طرح اقدام ملی مسکن به کارگزار معرفی خواهد شد.  “۵۰۰۰۰ واحد مسکونی برای کم‌درآمدها”

این مراسم در حضور محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی و جمعی از معاونان وی در ستاد مرکزی وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.

تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم که تا اوایل سال ۱۳۹۶ حدود ۶۰ درصد قیمت یک واحد ۶۰ متری در تهران را پوشش می داد حالا اثرگذاری خود را از دست داده تا جایی که این میزان به حدود ۱۱ درصد رسیده است. در واقع هم اکنون با وام ۱۶۰ میلیون تومانی زوجین می توان در پایتخت ۶ متر و ۹۰ سانتی متر مسکن خریداری کرد. البته این تسهیلات از خرداد ماه امسال منقضی شده و هنوز بانک مرکزی تصمیمی برای ادامه حیات و احیای آن نگرفته است.

کارشناسان معتقدند اگر قرار است صندوق پس انداز مسکن یکم احیا شود باید هم مبلغ آن افزایش پیدا کند و هم نرخ سود آن کاهش یابد. نرخ سود این تسهیلات هم اکنون در مناطق شهری ۸ درصد و در بافت فرسوده ۶ درصد است. متقاضیان این نوع وام با سپرده گذاری ۴۰ میلیون تومانی و دوره انتظار یک ساله می توانند ۸۰ میلیون تومان به علاوه سپرده خود با نرخ سود ۸ درصد دریافت کنند.

صندوق پس انداز مسکن یکم یا همان وام خانه اولی ها در ۱۸ خرداد ماه ۱۳۹۴ راه اندازی شد. نرخ سود این وام ابتدا ۱۴ درصد بود که به تدریج به ۱۳ درصد، ۱۱ درصد و در نهایت ۸ درصد رسید. در بافت‌های فرسوده نیز نرخ بهره آن ۶ درصد است.

  • منبع خبر : ایسنا