۷ اقدام بانک مرکزی برای اصلاح نظام بانکی
۷ اقدام بانک مرکزی برای اصلاح نظام بانکی
رییس کل بانک مرکزی، برخی اقدامات بانک مرکزی برای اصلاح نظام بانکی را تشریح کرد.

به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد عبدالناصر همتی در یادداشتی اینستاگرامی برخی از اقدامات بانک مرکزی برای اصلاح نظام بانکی را تشریح کرد. این اقدامات به شرح زیر است:” ۷ اقدام بانک مرکزی برای اصلاح نظام بانکی”

-سامان دهی بانک‌های ناسالم: تغییر مدیران متخلف بانک‌های ناسالم / کاهش تسلط سهامداران عمده بر آن بانک‌ها / کاهش شدید اتکای بانک‌های ناسالم بر اضافه برداشت از بانک مرکزی.

-تعیین هیئت سرپرستی بر مؤسسات اعتباری ناسالم و متوقف کردن روند تخریبی آنها در بازار و شروع اصلاح ترازنامه و حل مشکل ناترازی آنها و تعیین تکلیف مؤسسات اعتباری غیرمجاز

-ادغام بانک‌ها و مؤسسه اعتباری وابسته به نیروهای مسلح در بانک سپه. این طرح طبق برنامه و با دقت، با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح در حال تحقق و در مراحل پایانی است.

-تدوین و اجرای سیاست گذاری نوین پولی، سامان دهی اضافه برداشت بانک‌ها و کاهش شدید حجم آن و منوط کردن هرگونه دریافت اعتبار و اضافه برداشت بانک‌ها به ارائه وثیقه.

-اصلاح ضوابط تأیید صلاحیت مدیران، نحوه شناسایی درآمد و حد مجاز تملک سهام بانک‌ها، باهدف ارتقا نظارت بانک مرکزی و الزام بانک‌ها به افزایش سرمایه از طریق تجدید ارزیابی دارایی‌ها آورده نقدی و صرف سهام و نیز تسریع در فروش اموال مازاد.

-وضع مقررات جدید در تراکنش‌های بانکی: تفکیک حساب‌های تجاری ازحساب های اشخاص / محدودیت در تراکنش‌های اشخاص حقیقی و لزوم ارائه اسناد مثبته جهت اشخاص حقوقی و نیز حساب‌های تجاری / معرفی ضوابط جدید در بخشی از تراکنش‌ها و مبادلات چک‌های تضمینی برای مقابله با پولشویی. ۷ اقدام بانک مرکزی برای اصلاح نظام بانکی”

-تدوین و ابلاغ دستورالعمل نحوه امهال مطالبات معوق بانک‌ها در جهت رعایت ملاحظات و قواعد شرعی در امهال مطالبات. وصول مطالبات معوق بدهکاران کلان با پشتیبانی قوه قضائیه و پیگیری کمیته فرا دستگاهی رسیدگی به مطالبات معوق.

علی سعدوندی امروز در اولین پیش نشست «ششمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی» که با عنوان «ارزیابی طرح بانکداری مجلس از منظر سیاست پولی» در مرکز پژوهش‌های مجلس برگزار شد، درباره اینکه اولویت بندی اهداف بانک مرکزی چطور باید انجام شود، اظهار داشت: هدف اصلی بانک‌های مرکزی در تمام دنیا کنترل تورم بوده است هرچند نظریات جدیدی نیز ابداع شده تا مأموریت‌های جدیدی برای بانک مرکزی به منظور توسعه و رشد محول کند. البته این مأموریت‌ها در محیطی که انتظارات تورمی از بین رفته باشد. در این بین مأموریت بانک مرکزی برای توسعه و رشد اقتصادی در صورتی امکان پذیر خواهد بود که کشور ۳۰ یا ۴۰ سال با انتظارات تورمی برخورد کرده باشد و نرخ بهره را به صفر رسانده باشد ولی این مباحث در کشور ما جایی ندارد.

۷ اقدام بانک مرکزی برای اصلاح نظام بانکی”

  • منبع خبر : مهر