Vivo با همکاری Synaptics اولین گوشی هوشمند با سنسور اثر انگشت یکپارچه با نمایشگر را تولید می‌کند
Vivo با همکاری Synaptics اولین گوشی هوشمند با سنسور اثر انگشت یکپارچه با نمایشگر را تولید می‌کند

پس از معرفی اولین سنسورهای اثر انگشت یکپارچه با نمایشگر از سوی کمپانیSynaptics، اکنون گفته می‌شود که Vivo اولین کمپانی خواهد بود که با استفاده از این سنسورها یک گوشی هوشمند را روانه بازار می‌کند. چندی پیش بود که Synaptics اعلام کرد تولید انبوه اولین نسل از حسگرهای اثر انگشت یکپارچه با نمایشگر را آغاز کرده است و در […]

پس از معرفی اولین سنسورهای اثر انگشت یکپارچه با نمایشگر از سوی کمپانیSynaptics، اکنون گفته می‌شود که Vivo اولین کمپانی خواهد بود که با استفاده از این سنسورها یک گوشی هوشمند را روانه بازار می‌کند.

چندی پیش بود که Synaptics اعلام کرد تولید انبوه اولین نسل از حسگرهای اثر انگشت یکپارچه با نمایشگر را آغاز کرده است و در سال آینده ۵ شرکت بزرگ در تولید گوشی‌های هوشمند از این سنسورها در محصولات خود استفاده خواهند کرد.

اگرچه انتظار می‌رفت سامسونگ یا یکی از دیگر تولید کنندگان بزرگ گوشی‌ هوشمند در دنیا اولین کمپانی باشد که این سنسورها را در محصولات خود به کار می‌گیرد؛ اما امروز مشخص شد که کمپانی چینی Vivo توانسته است از دیگر رقبا پیشی بگیرد و در آینده نزدیک این حسگرهای جذاب را در یکی از محصولات خود می‌گنجاند.

به تازگی یکی از خبرنگاران سایت Forbes اطلاعاتی از مراحل پیش تولید این محصولVivo به دست آورده است که نشان می‌دهد حسگر Clear ID FS9500 که اولین نسل از این سنسورهای یکپارچه با نمایشگر هستند قرار است برای اولین بار در این گوشی هوشمند به کار گرفته شود.

اگرچه با توجه به اطلاعاتی که تاکنون در دسترس قرار گرفته است احتمال عدم حضور این سنسورها در گوشی گلکسی اس ۹ و اس ۹ پلاس بسیار زیاد به نظر می‌رسد اما استفاده از آن‌ها در قالب این گوشی Vivo خبری خوب برای بازار کشور چین و همچنین کشورهای آسیایی محسوب می‌شود. با وجود اینکه مردم بسیاری از کشورهای غربی و اروپایی اطلاعاتی از برند Vivo و اسمارت فون‌های تولید شده توسط آن ندارند اما Vivoیک کمپانی بزرگ در کشور چین محسوب می‌شود و همراه با شرکت‌های بزرگ دیگری نظیر Oppo و OnePlus به عنوان بخشی از کمپانی بزرگ BBK Electronics فعالیت دارند. اگرچه OnePlus به دلیل گوشی‌های پرچمدار جدید خود بیش از Oppo و Vivoدر سطح جهان شناخته شده است اما از دو کمپانی Vivo و همچنین Oppo کوچکتر است.

Patrick Moorhead خبرنگار سایت Forbes در گزارش خود از خط تولید این گوشی هوشمند اعلام کرده است که Synaptics برای تولید این حسگرها، از یک سنسورCMOS استفاده کرده که تنها ۰٫۷ میلی متر ضخامت دارد و می‌تواند از پشت پنل‌های نمایش OLED، اثر انگشت کاربران را به ثبت برساند. وی همچنین اعلام کرده است که عملکرد این سنسور از آنچه تصور می‌کنیم سریع‌تر است.

در توضیح جزییات سنسور Clear ID FS9500 که به تازگی منتشر شده آمده است که این سنسور می‌تواند هم در گوشی‌های با نسبت تصویر ۱۸:۹ و هم در ۲۰:۹ مورد استفاده قرار بگیرد. این گوشی‌های هوشمند دارای حاشیه باریکی هستند و همچنین کمی از محصولات نسل گذشته کشیده‌تر به نظر می‌رسند. Synaptics همچنین اعلام کرده است که سنسور CMOS موجود در این محصولات قادر است که در زیر صفحات نمایشOLED قرار بگیرد.

اساس عملکرد این سنسورها بر پایه نور است و برای عملکرد مناسب، باید ابتدا نوک انگشت کاربران روشن شود. به این منظور بخشی از صفحه نمایش که توسط انگشت کاربران لمس شده است روشن می‌شود و سپس این سنسور می‌تواند با جمع آوری نور بازتاب شده از سطح انگشت کاربران، نسبت به شناسایی خطوط و نقش و نگارهای موجود بر روی آن اقدام کند.

Synaptics در ادامه توضیحات خود اعلام کرده است که این سنسورها مصرف انرژی بسیار پایینی دارند و برای عملکرد خود تنها به یک جریان ۸۰ میلی آمپری نیاز خواهند داشت. این سنسور همچنین از شتاب سنج و دیگر حسگرهای موجود در گوشی‌های هوشمند استفاده می‌کند تا زمان و محلی از صفحه نمایش که باید روشن شود را شناسایی کند. به این ترتیب با استفاده از این سنسورها، در میزان انرژی مصرفی گوشی‌های هوشمند تغییرات زیادی ایجاد نمی‌شود.

طبق اطلاعات منتشر شده از سوی کمپانی سازنده، این سنسورها قادر هستند کار اسکن کردن انگشت کاربران و همچنین تطابق آن با نمونه‌های اصلی را در مدت زمان ۰٫۷ ثانیه به پایان برسانند. اگرچه این سرعت در قیاس با نسل کنونی از سنسورهای اثر انگشت که قادر هستند در مدت زمان ۰٫۲ ثانیه این مراحل را صورت دهند زیاد به نظر می‌رسد اما بازهم استفاده از آن‌ها در گوشی‌های هوشمند به دلیل فضای کمتری که اشغال می‌کنند بسیار جذاب به نظر می‌رسد. از سوی دیگر با توجه به اینکه سیستم‌های امنیتی شناسایی چهره در گوشی‌های هوشمند برای انجام این فعالیت به ۱٫۴ ثانیه زمان نیاز دارند می‌توانیم عملکرد این سنسورهای یکپارچه را مناسب بدانیم.

سنسورهای Clear ID SF9500 تنها ۰٫۶۹ میلی متر ضخامت دارند و به همین دلیل سبب نمی‌شوند که گوشی‌های هوشمند نسبت به گذشته ضخیم‌تر به نظر برسند. این سنسورها همچنین باید توسط کمپانی‌های تولید نمایشگر، به گوشی‌های هوشمند متصل شوند. کمپانی سازنده اعلام کرده است با توجه به اینکه فرآیند اتصال و اسمبل کردن این سنسورها کار پیچیده‌ای نیست و زمان زیادی نمی‌برد، استفاده از آن‌ها در گوشی‌های هوشمند در قیمت نهایی این محصولات تاثیر زیادی نخواهد داشت.

Synaptics از سنسورهای Clear ID FS9500 با عنوان هوشمند یاد می‌کند چرا که این محصولات قادر هستند در شرایط نوری مختلف و همچنین در صورت خیس یا سرد بودن انگشت کاربران به فعالیت عالی و دقیق خود ادامه دهند. گفته می‌شود این سنسورها همچنین می‌توانند در صورت تلاش برای هک کردن اثر انگشت کاربران، فعالیت‌های امنیتی گوناگونی را صورت دهند.

کوالکام نیز این روزها مشغول توسعه یک فناوری جدید برای ترکیب سنسورهای اثر انگشت با صفحات نمایش است اما هنوز این فناوری را به صورت رسمی معرفی نکرده است.