تعرفه اینترنت پیام رسان شاد در سال آینده همچنان رایگان خواهد بود
تعرفه اینترنت پیام رسان شاد در سال آینده همچنان رایگان خواهد بود
نمایندگان مجلس با رفع ابهام بندی از لایحه بودجه مصوب کردند که تعرفه اینترنت پیام رسانهای شاد و دانشگاهی در سال آینده همچنان رایگان است.

به گزارش واحد علم و فناوری خبرگزاری صبح اقتصاد  در جلسه علنی صبح امروز یکشنبه و در ادامه بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۰ مصطفی طاهری نماینده زنجان رفع ابهامی را درباره تبصره ۱۸ مطرح کرد، مبنی بر این که موضوع تعرفه اینترنت داخلی شامل پیام رسان های شاد، دانشگاه ها و مراکز دولتی نمی شود و آنها در سال آینده رایگان خواهند بود.

روز گذشته مجلس در تبصره ۱۸ دولت را مکلف کرده بود که نرخ تعرفه اینترنت را برای استفاده از پیام رسان های داخلی ۲۰ درصد نرخ تعرفه پیام رسان خارجی تعیین و وصول کند.

بعد از این مصوبه محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات در مطلبی در صفحه اینستاگرام خود نوشت که مدتهاست استفاده از شاد رایگان است اما در مصوبه جدید مجلس دولت مکلف شده است قیمت پیام رسان داخلی را ۲۰ درصد اینترنت لحاظ کند این یعنی عملا دیگر دولت اجازه رایگان کردن شاد را ندارد و از سال بعد استفاده از شاد صرفا با پرداخت هزینه ممکن است.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در همین راستا با این رفع ابهام موافقت کردند که تعرفه اینترنت پیام رسانهای داخلی مانند شاد، دانشگاه ها و مراکز دولتی در سال آینده همچنان رایگان است و مشمول هزینه نمی شود.

موضوع قیمت اینترنت اگرچه همواره مورد مناقشه بوده و کاربران هم درخواست رسیدگی به آن و کاهش قیمت را داشتند، اما از هفته گذشته و با مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی، وجه تازه‌ای به خود گرفت. داستان از این قرار بود که سه‌شنبه ۵ اسفند ماه، محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- از افزایش چشمگیر قیمت بسته‌های اپراتورها درصورت تصویب مصوبه کمیسیون تلفیق، مبنی‌بر افزایش ۳۰۰۰ میلیارد تومانی مالیات اپراتورها و اختصاص آن به برخی دستگاه‌ها از جمله صداوسیما خبر داد.

او تصویری از متن این مصوبه منتشر کرد که در آن عنوان شده بود: حق‌الامتیاز و حق‌السهم دولت از اپراتورهای ارائه‌دهنده خدمات مخابراتی به میزان ۱۰ درصد افزایش یافته و به حساب درآمد عمومی ردیف ۱۳۰۴۰۴ نزد خزانه‌داری کل واریز می‌شود. منابع حاصل به میزان ۳۰ هزار میلیارد ریال با هدف حمایت از تولید محتوا و فعالیت‌های فرهنگی و نظارت در فضای مجازی هزینه می‌شود. مسوولیت صدور مجوز و تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر و نظارت بر آن، منحصرا به عهده سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا) سازمان صداوسیما است.

پس از آن، نمایندگان مجلس به این اظهارات واکنش نشان دادند. سیدمحسن دهنوی -عضو هیئت رییسه مجلس- اینطور عنوان کرد که مگر وزیر ارتباطات برای مجلس تعیین تکلیف می‌کند؟ حق السهم دولت از اپراتورها بسیار بالاست اما دولت در بودجه به آن اشاره نمی‌کند، این حوزه به حیات خلوتی برای عده‌ای تبدیل شده که از آن برای فعالیت‌های انتخاباتی استفاده می‌شود.

  • منبع خبر : ایسنا