مصرف گاز در کشور رکورد زد
مصرف گاز در کشور رکورد زد
سخنگوی شرکت ملی گاز ایران از رکوردزنی مصرف گاز خانگی در کشور خبر داد و افزود:‌ سال گذشته در همین زمان میزان مصرف گاز ۵۲۰ میلیون مترمکعب در روز بود که اکنون این عدد به حدود ۶۰۰ میلیون متر مکعب افزایش یافته است.

مصرف گاز در کشور رکورد زد

به گزارش پایگاه خبری صبح اقتصاد، سخنگوی شرکت ملی گاز ایران از رکوردزنی مصرف گاز خانگی در کشور خبر داد و افزود:‌ سال گذشته در همین زمان میزان مصرف گاز ۵۲۰ میلیون مترمکعب در روز بود که اکنون این عدد به حدود ۶۰۰ میلیون متر مکعب افزایش یافته است.

محمد عسگری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که میزان مصرف گاز در کشور حدود ۷۲ میلیون متر مکعب در روز نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است اظهار کرد:‌ در حال حاضر ۵۹۲ میلیون مترمکعب گاز در بخش خانگی مصرف می‌شود که لازم است مشترکان نسبت به نحوه مصرف خود توجه داشته باشند چرا که در غیر این صورت برای تامین گاز صنایع و نیروگاه‌ها با مشکل مواجه خواهیم شد. وی ضمن زیاد خواندن میزان مصرف گاز در کشور گفت‌: خواهش ما از مردم این است که نسبت به صرف بهینه در بخش گاز توجه داشته باشند. او درباره وضعیت تامین گاز نیروگاه‌ها گفت: وزارت نفت وظیفه تامین سوخت نیروگاه‌ها را دارد و اکنون نیز بر اساس قراردادهای موجود سوخت نیروگاه‌ها را تامین می‌کند. به گفته‌ی وی، اولویت شرکت ملی گاز تامین گاز خانگی است و برای این مساله نیز اقدامات لازم را انجام داده و تاکنون هیچ گونه کاهش فشاری در گاز خانگی و تجاری نداشته‌ایم و روند گاز رسانی کاملا نرمال است.

وزیر نیرو:

مصرف بی رویه گاز خانگی نیروگاه ها را با مشکل روبرو می کند

وزیر نیرو ضمن یادآوری استفاده روزانه ۷۰۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی در همه بخش ها گفت: روند مصرف دربخش خانگی به گونه ای شده که تداوم آن نیروگاه ها را با مشکل روبرو می کند.

رضا اردکانیان روز یکشنبه در مراسم امضا و تبادل تفاهمنامه همکاری مشترک وزارت نیرو و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ساختمان وزارت نیرو افزود: ۵۰۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی برای بخش خانگی در نظر گرفته شد که اکنون این میزان فراتر رفته است. وی افزود: این میزان بالای مصرف علاوه بر ایجاد مشکل برای نیروگاههای کشور، صادرات برق را نیز با مشکل روبرو خواهد کرد. اردکانیان اضافه کرد: نیروگاهها برای تامین برق باید گاز مصرف کنند که افزایش مصرف در بخش خانگی با ایجاد محدودیت در مصرف نیروگاه ها روبرو شده و چنانچه برق مورد نیاز برای صادرات تامین نشود، اثر منفی بر تعهداتی که داریم خواهد داشت. وی ضرورت استفاده از روش هایی علمی برای مدیریت مصرف را خاطرنشان ساخت و گفت: استفاده از توان شرکت های دانش بنیان و استارت آپ می تواند موثر باشد. اردکانیان افزود: وزارت نیرو در بین دستگاه‌هایی است که بیشترین سطح تماس را با مردم در سطح کشور دارد که دو کالای مهم و راهبردی آب و انرژی را عرضه می‌کند، بنابراین هر نوع تصحیحی در روش ارائه این اقلام، بلافاصله اثر مستقیم خود را روی سایر عرصه‌ها خواهد گذاشت.

وی گفت: امروز وزارت نیرو با همه وجود از همه ظرفیت‌های منابع انسانی شایسته در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان استقبال می‌کند و اکنون این شرکت‌ها روند توسعه ای دارند، بنابراین و مهمترین کار در این مقطع واگذاری بازار به آنهاست. به گفته وزیر نیرو، اکنون در بخش آب در زمینه ساخت دستگاه‌های اندازه‌گیری، کنترل کیفیت آب، کاهش تبخیر از سطح آب‌ها، دریاچه‌ها و مخازن سدها و در بخش فاضلاب در زمینه استفاده مجدد از پساب‌های تصفیه شده و در بخش برق کارهای خوبی شروع شده و ادامه خواهد داشت.   وزیر نیرو گفت: تلاش می شود با استفاده از ظرفیت منابع انسانی موجود در کشور و دربازارهای منطقه حاضر شویم که ضامن توسعه محدود به مرزهای جغرافیایی نمی شود. اردکانیان افزود: اکنون بازارهای خوبی در صنعت برق کشور با همسایگان شکل گرفته و این روند رو به توسعه است.وزیر نیرو بزرگترین و مهمترین منابع تجدید پذیر را منابع انسانی دانست که با مجموعه همه ثروت های خدادادی دیگر قابل قیاس نیست و افزود: این منابع، مهمترین، غنی‌ترین و گرانبهاترین ثروت است.

اردکانیان  گفت: داشتن منابع انسانی ارزنده و منابع اولیه به اندازه کافی، باید از شیوه های موجود برای قوی شدن استفاده کرد و از تحریم استقبال نمی‌ شود، بلکه برای غلبه بر آن شبانه‌روز تلاش می‌شود. تفاهم‌نامه همکاری مشترک وزارت نیرو و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری به‌منظور حمایت از “توسعه زیست‌بوم نوآوری و فناوری در حوزه آب و برق کشور” صبح امروز با حضور رضا اردکانیان و سورنا ستاری در ساختمان وزارت نیرو به امضا رسید.