کاهش کمک‌های مالی اتحادیه اروپا به ترکیه
کاهش کمک‌های مالی اتحادیه اروپا به ترکیه

پارلمان اروپا پیشنهاد داده است تا منابع مالی اتحادیه اروپا به ترکیه که مرتبط با پیوستن این کشور به این بلوک اقتصادی و سیاسی است، کاهش یابد.  نمایندگان پارلمان اروپا روز چهارشنبه پیشنهاد داده اند تا کمک های مالی اتحادیه اروپا به ترکیه که در ارتباط با پیوستن آنکارا به این اتحادیه است، کاهش پیدا […]

پارلمان اروپا پیشنهاد داده است تا منابع مالی اتحادیه اروپا به ترکیه که مرتبط با پیوستن این کشور به این بلوک اقتصادی و سیاسی است، کاهش یابد.

 نمایندگان پارلمان اروپا روز چهارشنبه پیشنهاد داده اند تا کمک های مالی اتحادیه اروپا به ترکیه که در ارتباط با پیوستن آنکارا به این اتحادیه است، کاهش پیدا کند، پیشنهادی که به نظر می رسد با توجه به تشدید تنش در روابط بروکسل و آنکارا، با حمایت رهبران اروپایی نیز روبرو شود.

از ۲۱۷ میلیون یورویی که قرار است اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۸ میلادی در اختیار ترکیه قرار دهد تا از آن در اصلاحات، زیرساختها و کشاورزی استفاده کند، نمایندگان پارلمان اروپا موافقت کردند تا ۸۰ میلیون یورو کاهش یابد.

قرار است ۵۰ میلیون یورو از این کمک مالی در ابتدا کاهش پیدا کند و ۳۰ میلیون یوروی دیگر نیز در صورتی کاهش خواهد یافت که ترکیه وضعیت حقوق بشر را ارتقا ندهد.

سیگفرید مورسان نماینده راست میانه پارلمان اروپا که ریاست مذاکرات بودجه را بر عهده دارد در این باره تاکید کرد: ترکیه به آزادی بیان، آزادی عقیده و حقوق بشر احترام نمی گذارد و روز به روز از ارزش های دموکراتیک اروپا دورتر می شود.

وی در ادامه تصریح کرد: کاهش منابع مالی که قرار است در اختیار ترکیه گذاشته شود، تنها مربوط به پولی است که برای اصلاحات سیاسی اختصاص داده شده است و نه زیرساخت ها و کشاورزی.

رهبران اروپایی باید پیشنهاد پارلمان اروپا برای کاهش منابع مالی ترکیه را تصویب کنند. آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان پنجشنبه گذشته در سخنانی رفتا ترکیه در زمینه حقوق بشر را غیرقابل قبول ارزیابی کرده است.

تصمیم پارلمان اروپا در شرایطی اتخاذ شده است که نخستین روز محاکمه ۱۱ فعال خقوق بشر در ترکیه آغاز شده است، یک شهروند آلمانی و یک سوئدی نیز در بین محاکمه شدگان هستند.

مرکل در نشست اتحادیه اروپا تاکید کرد: روند اجرای قانون در ترکیه در یک مسیر نادرست پیش می رود.

اشاره مرکل به سرکوب گسترده مخالفان و منتقدان پس از کودتای نظامی نافرجام ۲۰۱۶ میلادی در ترکیه بوده است.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه تاکید کرده است که برکناری و بازداشت هزاران نفر پس از وقوع این کودتا کاملا لازم بوده و با هدف برقراری ثبات در ترکیه انجام شده است.

برخی از کشورهای اروپایی از جمله آلمان خواستار متوقف شدن مذاکرات بر سر پیوستن ترکیه به این اتحادیه شده اند.