کرونا پایتخت موسیقی جهان را هم خاموش کرد
کرونا پایتخت موسیقی جهان را هم خاموش کرد
مقامات اتریش انتظار داشتند سال ۲۰۲۰ را به گرامیداشت دویست و پنجاهمین سالروز تولد «بتهوون»‌ موسیقی‌دان مشهور آلمانی که در «‌وین»‌ درگذشت، اختصاص دهند، اما «کرونا»‌ پایتخت موسیقی جهان را نیز در سکوت فرو برده است.

به گزارش واحد فرهنگی خبرگزاری صبح اقتصاد به نقل از فرانس ۲۴،‌با اینکه مقامات اتریش از روز سه‌شنبه محدودیت‌ها را با بازگشایی فروشگاه‌ها کمتر کردند، ‌اما از سرگیری زندگی فرهنگی این کشور همچنان در ابهام قرار دارد.”کرونا پایتخت موسیقی جهان را هم خاموش کرد”

در حالت عادی هیچ روزی در «‌وین»‌ وجود ندارد که بدون وجود کنسرت ارکستر،‌ اپرا یا فستیوال موسیقی به پایان برسد؛‌ اما از ماه گذشته تمامی این رویدادها به طور ناگهانی متوقف شدند چراکه دولت برای کنترل شیوع ویروس «کرونا» اجتماعات بزرگ را ممنوع اعلام کرده و در همین راستا سالن‌های کنسرت را تعطیل کرده است.

«دومنیک میر» مدیر اپرا، بیان کرد: «تالار «اپرا ایالتی وین» به طور معمول روزانه ۱۳۱ هزار یورو سود از فروش بلیت بدست می‌آورد. این منبع اقتصادی حیاتی است که شش یا هفت هتل و بسیاری از رستوران‌های نزدیک تالار را تامین می‌کند.»

در این بین خود هنرمندان بیش از هر فرد یا موسسه دیگری دچار خسارت شده‌اند.

یک مدیر برنامه برای خوانندگان اپرا و رهبران ارکستر می‌گوید،  مهلت قراردادها  درحالی به پایان می‌رسد که جایگزینی برای آن‌ها تعیین نشده و گاها پیش از موعدد مقرر فسخ می‌شوند.کرونا پایتخت موسیقی جهان را هم خاموش کرد”

«بنجامین پرینس»‌ که یک مدیر اپرا است،‌ می‌گوید :« وقتی یک پروژه لغو می‌شود تمامی مجموعه از هم می‌پاشد. کارکنان فنی، نورپردازی و خوانندگان ۶ ماه از زندگیشان را به تمرین ‌نمایش بدون دریافت حتی یک پنی اختصاص می‌دهند و تا نخستین شب نمایش هیچ پولی دریافت نمی‌کنند.»

دولت اتریش برگزاری رویدادهای عمومی را دست کم تا پایان ژوئن ممنوع اعلام کرده است.

تاکنون بیش از  ۱۴ هزار نفر  در اتریش به ویروس «کرونا»‌ مبتلا شده‌اند و بیش از ۳۸۰ نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند.

اپیدمیِ «کرونا» آسیب‌های جدی به اقتصاد کشورهای درگیر با این ویروس وارد کرده است. چین و ایران و اکنون هم اروپا به شدت تحت تاثیرِ شیوع این ویروس هستند. ضررهای «کرونا» دامنگیر اهالی هنر هم شده است و موسیقی آسیب‌های جدی متحمل شده است.

تقویم ایران به گونه‌ای است که اسفندماه برای اهالی موسیقی زمان ویژه‌ای برای برگزار کنسرت‌هاست. معمولا جشنواره موسیقی فجر، هر سال اواخر بهمن برگزار می‌شود و بلافاصله پس از پایان این جشنواره روند برگزاری کنسرت‌ها آغاز می‌شود. هنرمندانِ ژانرهای مختلف موسیقی تلاش می‌کنند تا حداقل یک اجرا در اسفند برای خودشان دست و پا کنند. چرا که با پایان اسفند، وارد تعطیلی‌های نوروز می‌شویم و تا اواخر فروردین هم دیگر خبر خاصی نخواهد بود.

اما اسفندِ ۱۳۹۸ موسیقی تعطیل شد و علتش هم شیوع ویروس «کرونا» بود. حال پرسش اینجاست که این تعطیلی چه ضرری به پیکره موسیقی کشور تحمیل کرده است.

شاید بهترین مرجع برای اطلاع از آمارِ خسارت‌های «کرونا» بر پیکره موسیقی کشور، تهیه کنندگان و البته سایت‌های فروش بلیت باشند. این سایت‌ها به طور دقیق در جریان آمار فروش کنسرت‌ها هستند و به خوبی می‌دانند که برای اسفند سال چه تعداد بلیت به فروش رفته بود که در نهایت هم به خریداران عودت داده شدند.

  • منبع خبر : ایسنا