استفاده از دانش بین‌المللی برای افزایش ضریب برداشت نفت
استفاده از دانش بین‌المللی برای افزایش ضریب برداشت نفت
وزیر نفت گفت: به دانشگاه‎های طرف قرارداد گفته‎ایم که در صورت نیاز در اجرای پروژه‎های پژوهشی از همکاری دانشگاه‎های بین‎المللی استفاده کنند.

به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد بیژن زنگنه، امروز در نشست مشترک با روسای دانشگاه‎های طرف قرارداد پروژه‎های میدان‌‏محور (بالادستی)، با اشاره به همکاری صنعت نفت با دانشگاه‌ها برای افزایش تولید نفت در کشور، اظهار کرد: در گام دوم به دنبال ارتقا و توسعه فناوری‌های نفتی با کمک دانشگاه‌ها هستیم.”استفاده از دانش بین‌المللی برای افزایش ضریب برداشت نفت”

وی با بیان این‌که این جلسه یک جلسه گفت و شنود است و مدت‌ها بود که به دنبال این بودیم تا دانشگاه‌ها در بخش بالادستی فعال شوند، گفت: جلسه ای در مورد حضور دانشگاه‌ها در بخش پایین دستی نیز تا چند هفته آینده برگزار خواهد شد.

زنگنه با تاکید بر این‌که هدف ما این است که نه تنهادر بخش مطالعات، بلکه در زمینه پژوهشی نیز دانشگاه‌ها فعال شوند، تصریح کرد: امروز صحبت روسای دانشگاه‌ها و مسوولان اجرای طرح‌ها شنیده خواهد شد و پیشرفت ها را بررسی می کنیم.

وی با بیان این‌که از سال ۷۷  ایجاد ظرفیت برای دانشگاه‌ها در دستور کار بوده و در این سال‌ها نیروهای خوبی تربیت شده‌اند، اظهار کرد: به اتکا این نیروها، کار را در فاز دوم برای ارتقا و توسعه فناوری در بخش نفت آغاز خواهیم کرد.

زنگنه با بیان این‌که شرط ما این بوده که در هر کدام از پروژه‌ها تعدادی دانشجو نیز مشغول شوند تا دانش در صنعت نفت ارتقا پیدا کند، اظهار کرد: بالاترین بخش پژوهشی مربوط به افزایش برداشت از مخازنی است که حجم زیادی هیدروکربور دارند و امکان افزایش برداشت در آن‌ها وجود دارد. “استفاده از دانش بین‌المللی برای افزایش ضریب برداشت نفت”

به نقل از شرکت ملی نفت ایران، کریم زبیدی مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه در مجموع ۱۲۵ میدان نفتی و ۵۹ میدان گازی در کشور وجود دارد، گفت: هم اکنون بیش از ۲۰۰ مخزن توسعه نیافته در کشور وجود دارد و می توان گفت در مجموع ۴۲٫۴ درصد از مخازن نفتی و ۱۰ درصد از مخازن گازی تخلیه شده است.

وی تاکید کرد: مخازن و میدان های نفتی و گازی ایران ظرفیت بالایی برای انجام مطالعات پژوهشی دارند.

مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران در تشریح وضعیت میدان های بزرگ نفتی ایران نیز گفت: در حال حاضر بیشترین میزان تولید نفت از مخازن آسماری و بنگستان میدان اهواز صورت می گیرد؛ این در حالی است که این میدان از ذخایر ۷۰ میلیارد بشکه ای نفت برخوردار است.

وی در ادامه از میدان های گچساران، رگ سفید، بی بی حکیمه، پارسی و آغاجاری به عنوان دیگر میدان های بزرگ نفتی یاد کرد و گفت: باید توجه داشت که تولید بالا نیاز به سرمایه گذاری مداوم و به کارگیری فناوری های روز دارد؛ در این زمینه لازم است تا با انجام فعالیت های پژوهشی، میزان بهره وری در تولید نفت و گاز افزایش یابد.

  • منبع خبر : ایسنا