اعتمادسازی، راهکار بانک قرض الحسنه مهر ایران برای ترویج سنت قرض‌الحسنه
اعتمادسازی، راهکار بانک قرض الحسنه مهر ایران برای ترویج سنت قرض‌الحسنه
سپرده قرض‌‌الحسنه، یکی از انواع سپرده‌ها در نظام بانکی ایران است که بر مبناي يکي از عقود اسلامي، يعني عقد قرض‌الحسنه، وارد نظام بانكي كشورمان شده است.

اعتمادسازی، راهکار بانک قرض الحسنه مهر ایران برای ترویج سنت قرض‌الحسنه

به گزارش خبرگزاری صبح اقتصاد، سپرده قرض‌‌الحسنه، یکی از انواع سپرده‌ها در نظام بانکی ایران است که بر مبناي يکي از عقود اسلامي، يعني عقد قرض‌الحسنه، وارد نظام بانكي كشورمان شده است. بر اساس ماهيت اين عقد، در قانون عمليات بانكي بدون ربا، سودي براي اين نوع سپرده در نظر گرفته نشده است. با اين وجود، بانك‌ها چگونه مي‌توانند در جذب اين نوع منابع و تشويق مردم به افتتاح حساب‌هاي قرض‌الحسنه، موفق شوند؟ كاري كه بانك قرض‌الحسنه مهر ايران انجام داده است.

به گزارش روابط عمومی بانک قرض الحسنه مهر ایران، قرض‌الحسنه، یکی از انواع تسهيلات ارزان‌قيمت براي متقاضيان وام در نظام بانکي کشور است و از طرف ديگر، يك سپرده ارزان‌قيمت براي بانك‎‌ها نيز به‌شمار مي‌آيد؛ زيرا بانك‌ها با توجه به ماهيت اين سپرده‌ها، سودي به آن‌ها پرداخت نمي‌كنند. بر اساس قانون عمليات بانكي بدون ربا كه در سال ۱۳۶۲ تصويب شده و عقود اسلامي را به بانكداري كشور وارد كرده، در عقد قرض‌الحسنه، رابطه دائن و مديون يا بدهكار و طلب‌كار، بين بانك و سپرده‌گذار، برقرار مي‌شود، يعني سپرده‌گذار مبلغ مورد نظر را به بانك قرض مي‌دهد و بانك هم از طرف سپرده‌گذار، اين وجوه را به‌صورت وام، به متقاضيان مي‌دهد.

بنابراین با توجه به ماهیت قرض، نه سودی از طرف بانک به سپرده‌گذار داده می‌شود و نه سودي از وام‌گيرنده دريافت مي‌شود و تنها درصدي به‌عنوان کارمزد و براي جبران هزينه‌هاي بانک، از متقاضي وام، گرفته مي‌شود. بانک قرض‌الحسنه مهر ايران، به‌عنوان بانكي كه به‌طور تخصصي در اين حوزه كار مي‌كند و تمامي تسهيلاتش از نوع قرض‌الحسنه است، الگوي خوبي براي ترويج اين شيوه از بانكداري است كه در آن هم تطابق بيشتر و دقيق‌تري با عقود اسلامي وجود دارد و هم در نهايت رضايت مشتري بيشتر جلب مي‌شود.