توافق ایران و کره جنوبی در خصوص انتقال منابع ارزی ایران
توافق ایران و کره جنوبی در خصوص انتقال منابع ارزی ایران
رئیس کل بانک مرکزی و سفیر کره جنوبی در ایران، در جلسه ای که به درخواست سفارت کره جنوبی برگزار شد، در خصوص نحوه جابجایی و ...

به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد رئیس کل بانک مرکزی و سفیر کره جنوبی در ایران، در جلسه ای که به درخواست سفارت کره جنوبی برگزار شد، در خصوص نحوه جابجایی و مصرف بخشی از منابع بانکی ایران در کره جنوبی توافق کردند. “توافق ایران و کره جنوبی در خصوص انتقال منابع ارزی ایران”

در این جلسه، توافقات لازم در خصوص انتقال منابع به مقاصد مورد نظر انجام و تصمیمات بانک مرکزی در خصوص حجم منابع مورد انتقال و بانک های مقصد به طرف کره ای اعلام شد.

سفیر کره جنوبی در ایران اعلام کرد: کشورش آماده انجام کلیه اقدامات لازم برای استفاده از تمامی منابع بانکی ایران در کره جنوبی است و در این خصوص هیچ سقف و محدودیتی وجود ندارد.

رئیس کل بانک مرکزی نیز ضمن استقبال از تغییر رویکرد کره جنوبی گفت: اگرچه جمهوری اسلامی ایران از تغییر رویکرد کشورها و افزایش همکاری ها استقبال می کند، اما پیگیری های حقوقی این بانک به منظور مطالبه خسارات ناشی از عدم همکاری بانکهای کره ای در سالهای اخیر به قوت خود باقی خواهد بود و طرف کره ای باید تلاش زیادی انجام دهد تا این سابقه منفی از بین برود.

مهرداد سعادت رئیس اتاق مشترک ایران و ترکیه، در خصوص آزادسازی منابع مالی ایران در ترکیه اظهار کرد: رسوب منابع مالی ایران در کشور‌های دیگر همگی به دلیل تحریم‌های پولی و بانکی است که تبعات زیادی را برای کشور به همراه داشته و وضعیت مالی ایران و ترکیه نیز مستثنی از آن نیست.
وی افزود: ممکن است در آینده نزدیک، تغییری در وضعیت منابع مالی ایران در ترکیه رخ دهد، اما بانک مرکزی و وزارت صمت که به عنوان اصلی‌ترین متولیان این امر محسوب می‌شوند، بخش خصوصی را تاکنون در جریان سیاست‌های اتخاذ شده نگذاشته اند.
رئیس اتاق مشترک ایران و ترکیه بیان کرد: تمام منابع مالی که نه تنها در ترکیه بلکه در کشور‌های دیگر نیز وجود دارد، حق مردم ایران است و باید به منابع ارزی داخل کشور منتقل شود، اما همچنان، اما و اگر‌هایی در این زمینه وجود دارد.
سعادت ادامه داد: به احتمال بسیار زیاد در صورتی که این منابع آزاد شود، با شرایط ویژه‌ای آزاد می‌شود یعنی کشور ترکیه منابع ارزی را به صورت نقد و اسکناس تحویل خزانه ایران نمی‌دهد بلکه این روند از طریق خرید کالا از تولیدات داخلی این کشور انجام خواهد شد و طرف قرار داد مستقیم،  شخص تولید کننده است.
وی تصریح کرد: بانک ملت در حال حاضر در کشور ترکیه فعالیت داشته و برای انتقال نقدی ارز‌های رسوبی، آمادگی کامل دارد، اما موضوع اینجاست که این کشور حاضر به انتقال نقدی ارز‌ها نیست.
رئیس اتاق مشترک ایران و ترکیه مطرح کرد: یک حالت دیگر نیز وجود دارد این است که ایران با یکی از کشور‌هایی که تبادلات تجاری دارد، کالا مبادله کند و ارزش کالای خریداری شده را ترکیه پرداخت کند. این روش می‌تواند برای کشور موثر‌تر عمل کند.
  • منبع خبر : ایران جیب