رتبه نخست بانك صنعت و معدن در تسهيلات طرح رونق توليد در استان خراسان رضوی
رتبه نخست بانك صنعت و معدن در تسهيلات طرح رونق توليد در استان خراسان رضوی
سرپرست بانك صنعت و معدن در استان خراسان رضوی اظهار داشت: اين بانك در راستاي ايفاي مسئوليت تخصصي خود مطابق با سياست هاي دولت تدبير و اميد در پرداخت تسهيلات طرح رونق توليد جايگاه نخست را در بين بانك هاي ديگر استان کسب کرده است .

به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد  و به نقل از روابط عمومي بانك صنعت و معدن در ادامه مصاحبه ها با مدیران شعب کشور این بار با حسین یوسفی سرپرست اين بانك در استان خراسان رضوی  در خصوص وضعيت واحدهاي توليدي، ميزان تسهيلات و اهداف و برنامه هاي اين سرپرستي به گفتگو نشسته است كه مشروح آن در ادامه مي آيد؛

در سال ۹۷ تعداد ۹ واحد صنعتي با اشتغالي بالغ بر۸۹۴ نفر در استان خراسان رضوي به شرح  ذيل ايجاد شده است.

فولاد جوين ، سرمايه گذاري توسعه صنايع خراسان، پولادصنعت آذربرزين، شيرين شهدنگارين، صنايع بسته

بندي روستره، پارس سامان ايرانيان، سيمان غرب آسيا، سامان داروي هشتم

واحد صنعتي در حال اجرا و با پيشرفت بالاي ۹۰ درصد در استان خراسان رضوي که برای ۱۳۶۵ نفر اشتغال ایجاد می‌کند عبارتند از كاشي و سراميك تنديس ابريشم –سيليس فرآورجام – شيشه آذرمينا جام – نساجي كاشمر مدرس – بين المللي بوستان الياف پارت- سيلوي جهش مشهد

استان خراسان رضوي به سبب موقعيت جغرافيايي و فرهنگي خاص خود و با توجه به نزديكي و همجواري با كشورهاي همسايه  كه بعنوان يكي از شاهراه هاي اصلي حمل و نقل قلمداد مي شود توانسته حجم بالايي از سرمايه گذاري صنعتي را در چند سال اخير جذب كند . همچنين وجود منابع عظيم معدني در اين استان سبب شده تا سرمايه گذاران به اين استان  علي الخصوص مشهد مقدس توجه ويژه اي داشته باشند. اين استان داراي پتانسيل هاي بالايي جهت توسعه صنعتي مي باشد كه اهم آنها به شرح ذيل مي باشد:

– داراي بيش از ۸۰۰ كيلومتر مرز مشترك با كشورهاي تركمنستان و افغانستان و دسترسي به بازار ۳۰۰ ميليون نفري كشورهاي همجوار

– وجود ۶ گمرك فعال و مجهز در مناطق مرزي و داخل استان

– وجود ۲ منطقه ويژه اقتصادي دوغارون و سرخس با زيرساخت هاي مناسب و وجود فرودگاه در منطقه ويژه اقتصادي سرخس

– داراي ۲ بازارچه مرزي فعال (دوغارون و باجگيران)

– دارا بودن مسير ريلي در محور كريدور شرق به غرب و شمال به جنوب

– وجود ذخائر گازي خانگيران ، سرخس و گاز رساني به چندين استان

– وجود معادن عظيم سنگ آهن در منطقه سنگان خواف

– توليد انواع محصولات زراعي ، باغي ، دامي و كشاورزي كه جايگاه تعيين كننده اي در اقتصاد ملي و استان داشته و اغلب رتبه اول تا سوم كشور را دارا مي باشند.

– ورود ۳۱ ميليون نفر زائر و گردشگر داخلي و خارجي در سال

– ظرفيت هاي ويژه اشتغال در حوزه خدمات و گردشگري با محوريت مضجع شريف رضوي(ع)

– پايتخت فرهنگي كشورهاي اسلامي

– شهر صنايع دستي و شهر سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي.

– داراي بيش از ۲۴۰۰ هتل ، هتل آپارتمان و واحدهاي اقامتي در استان

بانك صنعت و معدن در راستاي جهش بزرگ اقتصادي استان ،تلاش مي كند تا در جهت توسعه صنايع استان گام بردارد به همين منظور ضمن راه اندازي واحد ارزي در شعبه مشهد طي سالهاي گذشته و تجهيز و تامين منابع انساني در شعب استان (مشهد، شهرك صنعتي توس و سبزوار )تمامي تلاش خود را در زمينه تجهيز منابع مالي و اعطاي تسهيلات به واحدهاي توليدي و صنعتي نموده است. بطوريكه طي سالهاي گذشته و سال جاري رشد قابل توجهي در پرداخت تسهيلات و ارائه انواع خدمات بانكي به بخش صنعت داشته که این نشان از اهميت دادن بانك به بخش صنعت استان دارد . بانك صنعت و معدن به عنوان پرچمدار حمايت از توليد يكي از اركان مهم توسعه پايدار اقتصادي و صنعتي بشمار مي آيد با توجه به عملكرد بانك و نوع نگاه و سياست گذاري مديريت محترم ارشد بانك در اعطاي تسهيلات و حمايت همه جانبه از واحدهاي متعدد توليدي در سال رونق توليد شاهد تداوم و پايداري واحدهاي صنعتي  مي باشيم. اين بانك در تامين مالي طرحهاي زيربنايي صنعت كشور و به ويژه خراسان رضوي نقش محوري دارد. بطوريكه تعداد ۱۰ طرح بزرگ صنعتي با تسهيلاتي بالغ بر ۱۸۱۵ ميليارد ريال ، ۵۸٫۴ ميليون يورو ، ۲٫۱ ميليون دلار و اشتغال ۱۰۲۲ نفر در نقاط مختلف استان خراسان رضوي تامين مالي نموده كه تماماً به بهره برداري رسيده است. همچنين تعداد ۱۰ طرح بزرگ ايجادي با تسهيلاتي به مبلغ ۵۸۳ ميليارد ريال ، ۱۸۸ ميليون يورو ، ۱٫۸ ميليارد يوآن و با اشتغال ۲۸۱۵ نفر در نقاط مختلف استان تامين مالي نموده و در مرحله پرداخت و تكميل مي باشند. علاوه بر موارد فوق ۶۵۳۷ ميليارد ريال و ۲ ميليون دلار تسهيلات در بخش صنايع كوچك و متوسط استان خراسان رضوي جهت تامين سرمايه در گردش و كمك به نوسازي و تجديد ساختار صنايع و طرحهاي معدني پرداخت نموده است. همچنين بانك صنعت و معدن استان در پرداخت تسهیلات در قالب طرح رونق توليد رتبه اول در سيستم بانكي استان را از آن خود نموده است.

اصلاح دستورالعملها و توسعه شگفت انگيز فناوري اطلاعات علاوه بر تسهيل امور مشتريان روش هاي بانكداري را تحت تاثير خود قرارداده است . لذا امنيت ،‌ سرعت اتخاذ تصميم ، سرعت انجام امور ، سهولت استفاده از خدمات بانك ،‌ اعتماد مشتري به بانك پارامترهايي هستند كه مدنظر مشتري مي باشد. بنابراين لازم است به مشتريان خدمات اختصاصي ويژه اي داده شود و در اين شرايط بايد از قالب خدمات سنتي خارج شد و براي رسيدن به اين مهم شناخت كامل مشتريان و نيازهاي آنها ضروري است. در بازارهاي رقابتي نگهداري و وفادارسازي مشتريان علي الخصوص مشتريان سودآور از جذب مشتريان جديد مهمتر مي باشد . رعايت چارچوب اصول مشتري مداري و اجراي برنامه هاي كاربردي و مفيد براي پرسنل در ماندگاري و وفاداري مشتريان مثمرثمر مي باشد. در اين راستا رعايت ضوابط و مقررات و دستورالعملهاي بانك در ارائه انواع خدمات ، بررسي سوابق و اعتبارسنجي مشتريان ، عارضه يابي مشكلات بخش توليد و … در سلامت و بهداشت اعتباري بانك تاثير به سزايي دارد.

در حال حاضر و در اين برهه از زمان رويكرد بانك در استان نيز ادامه روند حمايتي خود از واحدهاي توليدي و صنعتي استان در قالب بحران يابي واحدها و كمك هاي متناسب با بحران و مشكلات واحدهاي صنعتي مي باشد . و در اين راه شعب بانك صنعت و معدن استان نقش قابل قبولي داشته و توانسته علاوه بر ايجاد اعتماد ،در كنار واحدهاي توليدي صنعتي بعنوان يك شريك و حامي آنها فعاليت نمايد . بانك صنعت و معدن استان حفظ و افزايش تعامل با مشتريان خوش حساب ، ارائه انواع خدمات به آنها و كمك‌هاي مالي به مشتريان و حفظ اصول مشتري مداري و تكريم ارباب رجوع را سرلوحه كار خود قرارداده است.

طرح هايي كه در استان تامين مالي شده و در سطح ملي جزو طرحهاي مطرح مي باشند.( به جزء طرحهاي تامين مالي شده توسط ستاد) بالغ بر ۱۰ طرح با مجموع تسهيلات ۸۳۹ ميليارد ريال و اشتغالي بالغ بر ۴۱۲۶ نفر بوده كه به شرح ذيل اعلام ميدارد:

نيان الكترونيك- زعفران سحرخيز- الكترواستيل –سيم و كابل مشهد- نساجي خسروي- روغن نباتي فضل نيشابور-+

چرم مشهد- سازه هاي هيدروليك- الكتريك خودروشرق- پارس شعاع توس

حمايت جدي از كارآفرينان  ، تعامل با مديران و اعضاي انجمن هاي توليدي ، برنامه محور بودن ، شناخت اهداف و سازو كار لازم جهت تحقق آن ، رصد و پايش مستمر فعاليت ها ، نظارت دقيق و كارشناسانه بر مصرف تسهيلات، تشويق كارآفرينان در امر تمركز حسابها نزد بانك و تزريق منابع فوق به چرخه توليد ، تشكيل جلسات متعدد با كارآفرينان و صنعتگراني كه به نحوي دچار مشكل در مسير توليد بوده و عارضه يابي مشكلات آنان و تلاش جهت رفع موانع و مشكلات آنان ، حمايت هرچه بيشتر از صنايع پايين دستي و خرد ، ايجاد راهكار براي كمك به فعاليت واحدهاي كارگاهي و خانگي خود اولويت هاي اصلي بانك صنعت و معدن استان در تحقق شعار رونق توليد مي باشد.

به منظور تحقق و دستيابي به فضاي كسب و كار جهت ارتقاي بهره وري و كيفيت عمليات شعب ، تمركز بر فعاليت هاي كارمزدي ، خدمات بانكداري متداول نوين ،‌ ايجاد فرهنگ كاهش هزينه ها ،‌ رشد تسهيلات اعطايي با سياست هاي احتياطي بانك ، رشد سپرده ها ، تلاش در راستاي فعال سازي واحدهاي نيمه تمام ، راكد و تعطيل و فروش اموال تمليكي و برگشت منابع آن به چرخه توليد در راستاي كاهش ريسك اعتباري سرلوحه كار شعب استان مي باشد.