رشد ۱۷ درصدی صادرات خدمات فنی مهندسی
رشد ۱۷ درصدی صادرات خدمات فنی مهندسی
سرپرست سازمان توسعه تجارت در مورد صادرات خدمات فنی و مهندسی گفت: در این بخش از ابتدای امسال تاکنون ۱.۶ میلیارد دلار صادرات داشته‌ایم که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۱۷ درصدی را نشان می‌دهد.

به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصادمحمدرضا مودودی امروز در نشست خبری با بیان این‌که هنوز آمار تجارت خارجی کشور به صورت رسمی اعلام نشده است، گفت: بر اساس اطلاعات برخط گمرک جمهوری اسلامی ایران میزان صادرات در دو ماهه ابتدای سال ۹۸ حدود ۸.۴ میلیون دلار بوده و این رقم با نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۷.۷ میلیارد دلار بوده، ۷.۱ درصد رشد داشته است.

سرپرست سازمان توسعه تجارت در ادامه با اشاره به میزان واردات به کشور گفت: واردات در دو ماه ابتدای امسال ۶.۷ میلیارد دلار بوده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸ درصد کاهش یافته است.

وی با بیان این‌که در فروردین ماه امسال شاهد افت ۱۸ درصدی صادرات نسبت به مدت مشابه سال قبل بودیم، گفت: تلقی از این موضوع این بود که بر اساس سیاست‌های ارزی کاهش صادرات صورت گرفته، اما با توجه به رشد صادرات طی دو ماه اخیر این تلقی پذیرفتنی نیست، ضمن این‌که با توجه به وقوع سیل در ابتدای امسال و از آنجایی که بخش اعظمی از کالاهای ایرانی به کشور عراق صادر می‌شد، به دلیل مشکلاتی که برای عبور و مرور کامیون‌ها پیش آمد، صادرات ما را تحت تأثیر قرار داد.

مودودی در مورد صادرات خدمات فنی و مهندسی گفت: در این بخش از ابتدای امسال تاکنون ۱.۶ میلیارد دلار صادرات داشته‌ایم که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۱۷ درصدی را نشان می‌دهد.

سرپرست سازمان توسعه تجارت با اشاره به تغییر سیاست‌های بانک مرکزی و انطباق آن با سیاست‌های تجاری گفت: در سال ۹۷ ما رشد صادرات را تجربه نکردیم، اما امسال تا حدودی سیاست‌ها تغییر کرده و امیدواریم با اتفاقاتی که در باره تغییر سیاست‌های ارزی توسط بانک مرکزی افتاده است، تجارت غیرنفتی بهبود یابد.

وی همچنین به پدیده صدور کارت‌های جدیدالورود بازرگانی اشاره کرد و گفت:‌ در سال ۹۷ شاهد صدور ۶۵۰۰ کارت بازرگانی جدیدالورود بودیم که این تعداد کارت سابقه فعالیت در سال‌های قبل را نداشتند.

سرپرست سازمان توسعه تجارت بیان داشت: در سال جاری بر اساس اطلاعات واصله حدود ۱۳۷۰ کارت جدیدالورود بازرگانی به عرصه تجارت کشور وارد شده که این تعداد کارت در یک ماه ۴۵۰ میلیون دلار صادرات داشته‌اند و ورود این تعداد کارت به چرخه بازرگانی کشور ضرورت اصلاح سیاست‌های ارزی را ایجاد می‌کند؛ بنابراین بانک مرکزی به این موضوع ورود کرده و یک مقدار سیاست‌های ارزی را تغییر داده است.

مودودی با بیان این‌که رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرده که ۶۰ درصد از ارز حاصله از صادرات در سال ۹۷ به چرخه اقتصاد کشور برگشته، گفت: بر اساس آمار ۱۸ میلیارد یورو ارز به سامانه نیما برگشته و این آمار نشان می‌دهد، جریان برگشت ارز از زمانی که سیاست‌های ارزی اصلاح شده،‌ تغییر چشم‌گیری داشته است.

وی ادامه داد:‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در سال جاری هم ۴ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما برگشته است.

سرپرست سازمان توسعه تجارت اظهار داشت:‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ کل اقلام صادراتی کشور در سال ۹۶، ۳۴۰۰ قلم کالا بر اساس کد سیستم هماهنگ HS که در سال ۹۷ این اقلام به ۴۴۰۰ مورد افزایش یافته که حاکی از رشد ۲۹ درصدی است.

مودودی همچنین بیان داشت: تعداد کل صادرکنندگان در سال ۹۶، ۹۲۰۰ نفر بوده است که در سال ۹۷ تعداد کل صادرکنندگان به ۱۳ هزار و ۲۰۰ نفر افزایش پیدا کرده که حکایت از افزایش ۴۰ درصدی صادرکنندگان است.

سرپرست سازمان توسعه تجارت همچنین گفت: تقریبا ۱۳۴۰ صادرکننده حقیقی و ۱۷۱۸ صادرکننده حقوقی از چرخه صادرات به کشور در سال ۹۷ جدا شده‌اند.

  • منبع خبر : فارس