فاصله نرخ مصوب و قیمت در بازار ماسک چقدر است؟
فاصله نرخ مصوب و قیمت در بازار ماسک چقدر است؟
طبق اعلام وزارت بهداشت سقف قیمت ماسک‌های نیمه صنعتی ۱۶۰۰ تومان تعیین شده است. همچنین قیمت ماسک سه لایه کشدار و بنددار به ترتیب ۹۶۰ و ۱۱۰۰ تومان مشخص شده است که عموما این نرخ‌ها در بازار رعایت نمی‌شود.

به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد  حداقل قیمت ماسک ۲۰۰۰ تومان که این نرخ هم مربوط به عرضه ماسک در ایستگاه‌های مترو است، به‌طورکه در برخی ایستگاه‌ها بسته‌های پنج‌تایی ماسک سه لایه پزشکی به قیمت ۱۰ هزار تومان و بسته‌های ۵۰ تایی به قیمت ۱۰۰ هزار تومان عرضه می‌شود.”فاصله نرخ مصوب و قیمت در بازار ماسک چقدر است؟”

در داروخانه‌ها هم قیمت ماسک‌های نیمه صنعتی و مشابه ماسک‌های سه لایه پزشکی عموما ۲۰۰۰، ۲۲۰۰ و ۳۰۰۰ تومان قیمت دارد. البته معمولا این نوع ماسک‌ها در بسته‌های سه‌تایی یا چهارتایی عرضه می‌شود.

البته در برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای قیمت ماسک‌های سه لایه به ۷۰۰۰ تومان هم رسیده است.

همچنین قیمت ماسک‌های پارچه‌ای قابل شست‌وشو که در برخی سوپرمارکت‌ها عرضه می‌شود به طور میانگین ۵۰۰۰ است.

همچنین طبق اعلام وزارت بهداشت قیمت مصوب ماسک‌های صنعتی درب کارخانه ۷۰۰ تومان است که البته این نوع ماسک فقط در مراکز درمانی توزیع می‌شود. قیمت ماسک‌های N۹۵ با توجه به نوع ماسک از حدود ۴۵۰۰ تومان شروع می‌شود و نهایتا به ۱۵۵۰۰ تومان می‌رسد.”فاصله نرخ مصوب و قیمت در بازار ماسک چقدر است؟”

البته ماسک‌های N۹۵ عموما در داروخانه‌ها عرضه نمی‌شود و قیمت ماسک‌های فیلتردار هم ۴ تا ۱۸ هزار تومان متغیر است. یکی از داروخانه‌ها هم می‌گوید که حتی برای مصرف فروشندگان در داروخانه‌ هم قادر به پیدا کردن ماسم N۹۵ نبوده و اگر هم کسی بتواند در بازار آزاد این نوع ماسک را پیدا کند باید بین ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان آن را تهیه کند.

به طور کلی می‌توان گفت که وضعیت دسترسی شهروندان به ماسک نسبت به روزهای آغاز شیوع ویروس کرونا بهبود یافته است، اما مشخص نیست که چرا نرخ‌های مصوب تعیین شده، در بازار رعایت نمی‌شود.

 دلالی حالا مدتهاست به بحران اقتصاد ایران تبدیل شده است. هر زمان که فضا در بازاری مساعد باشد، عده‌ای حاضرند تا از آب گل آلود ماهی بگیرند، چه صف گوشت دولتی باشد، چه صف خرید پوشک و ماکارونی؛ روزهایی بود دلالان تنها بازار ارز و طلا و سکه را رصد می کردند و گاه گاهی حمله به بازار مسکن و خودرو در دستورکار قرار می‌گرفت اما بی اخلاقی امروز به تمامی بازارها تسری یافته حتی بازار کالایی غیر ضروری مانند رب گوجه فرنگی یا ضروری در مواقع خاص مانند ماسک.

در حالی برخی تلاش دارند از ترس مردم از ویروس کرونا پول در بیاورند که وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی تاکید کرده تا کنون ابتلای ۵ ایرانی به این ویروس تایید شده است.

 جوسازی در خصوص میزان ابتلا به کرونا در فضای مجازی و انتشار ” فیک نیوزها” از یک سو و داغ کردن بازار “ماسک” برای بهره گیری از موقعیت ایجاد شده از سوی دیگر سبب شده است بازار خرید و فروش ماسک در موقعیتی عجیب قرار گیرد. موقعیتی که بیش از پیش نشان می دهد تهی شدن فرهنگ تجارت از اخلاق تا چه میزان می تواند امنیت روانی شهروندان را در معرض خطر قرار دهد.

  • منبع خبر : ایسنا