قانون مالیات بر ارزش افزوده همچنان لازم‌الاجراست
قانون مالیات بر ارزش افزوده همچنان لازم‌الاجراست
در حالیکه گفته‌هایی مطرح شده بود مبنی براینکه اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده متوقف شده است، معاون سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد که قانون مالیات بر ارزش افزوده متوقف نشده و همچنان لازم الاجراست.

به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد محمد مسیحی با بیان اینکه از محل این قانون تا پایان سال جاری درآمدهای مالیاتی برای دولت و شهرداری‌ها پیش بینی شده است، گفت: قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۳۸۷ در تاریخ ۲۷ آبان ماه سال جاری تا زمان تصویب و لازم الاجرا شدن لایحه اصلاح و دایمی شدن این قانون، توسط مجلس شورای اسلامی به مدت یک سال تمدید شده است.

طبق اعلام سازمان امور مالیاتی، وی تاکید کرد: مودیان مشمول نظام مالیات بر ارزش افزوده همچون سالهای گذشته و بدون وقفه مکلف به مطالبه و وصول مالیات بر ارزش افزوده از خریداران کالا و خدمات خواهند بود که در پایان هر دوره مالیاتی می بایست با شرایط مقرر به حسابهای تعیین شده واریز کنند.

مسیحی در پایان خاطرنشان کرد: به منظور اجتناب از تحمل بار مالی و تعلق جرایم به مودیان، قانون مذکور باید به طور کامل اجرا شود.

این اظهارات درحالی است که قانون مالیات بر ارزش افزوده سال ۸۷ به صورت آزمایشی تصویب و هر ساله در بودجه تمدید شد تا اینکه برای بودجه امسال این قانون تا مهرماه اعتبار داشت که حسن شیخی مدیرکل امور مالی نهاد ریاست جمهوری طی نامه‌ای خطاب به عاملان ذی‌حسابی با اشاره به منقضی شدن قانون مالیات بر ارزش افزوده اجرای آن را تا زمان تصویب قانون جدید مورد ایراد دانست.

از سوی دیگر، در حال حاضر قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده از مجلس به شورای نگهبان ارسال شده اما با ایرادات زیادی مواجه شده و به مرحله اجرا نرسیده است.

ماده ۱- عرضه کالاها وارائه خدمات در ایران وهمچنین واردات وصادرات آنها مشمول مقررات این قانون می باشد.
۲ ماده ۲

ماده ۲- منظور از مالیات در این قانون، به استثناء موارد مندرج در فصول هشتم ونهم، مالیات بر ارزش افزوده می باشد.
۳ ماده ۳

ماده ۳- ارزش افزوده در این قانون، تفاوت بین ارزش کالاها وخدمات عرضه شده با ارزش کالاها وخدمات خریداری یا تحصیل شده در یک دوره معین می باشد.
۴ ماده ۴

ماده ۴- عرضه کالا در این قانون، انتقال کالا از طریق هر نوع معامله است.
تبصره– کالاهای موضوع این قانون که توسط مودی خریداری، تحصیل یا تولید می شود در صورتی که برای استفاده شغلی به عنوان دارائی در دفاتر ثبت گردد یا برای مصارف شخصی برداشته شود، عرضه کالا به خود محسوب ومشمول مالیات خواهد شد.
۵ ماده ۵

ماده ۵- ارائه خدمات در این قانون، به استثناء موارد مندرج در فصل نهم، انجام خدمات برای غیر در قبال مابه ازاء می باشد.
  • منبع خبر : ایسنا