قرار نیست مسکن آماده در بورس کالا عرضه شود/ فقط پیش فروش مسکن
قرار نیست مسکن آماده در بورس کالا عرضه شود/ فقط پیش فروش مسکن
مدیر مطالعات اقتصادی و سنجش ریسک بورس کالای ایران گفت: بورس کالا دو ایده پیش فروش اوراق متری مسکن و حراج الکترونیک املاک به جای مزایده‌های دولتی را در نظر دارد.

به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد به نقل از بورس کالا، جواد فلاح در مورد روش پیش فروش اوراق مسکن در بورس توضیحاتی داد و با بیان اینکه پیش فروش مسکن موجب گرانی قیمت‌ها در بازار نمی‌شود، گفت: بورس کالا نمی‌خواهد مسکن آماده برای فروش عرضه کند؛ بلکه طرح مذکور پیش فروش مسکن در این بازار شفاف است. چراکه در هر منطقه وقتی ملک ساخته شده‌ای با قیمت مشخصی مورد معامله قرار می‌گیرد، قیمت پیش فروش واحدهای جدید نیز بر اساس آن و زیر قیمت ملک معامله شده، تعیین می‌شود و به همین دلیل پیش فروش ملک به شیوه اوراق متری در بورس کالا ارتباطی با گرانی قیمت مسکن نخواهد داشت.” قرار نیست مسکن آماده در بورس کالا عرضه شود”

وی در خصوص حراج املاک دولتی و شبکه بانکی در بورس گفت: بورس کالا با همکاری با وزارت راه و شهرسازی و تاکید وزیر راه برای عرضه املاک دولتی و ارگان‌ها در بازار سرمایه، درصدد برآمده تا این املاک را در قالب حراج الکترونیک عرضه کند که در این زمینه ایده‌ها و طرح‌های بورس کالا برای عرضه املاک در بستر بورس در حال پیاده سازی است.” قرار نیست مسکن آماده در بورس کالا عرضه شود”

مدیر مطالعات اقتصادی و سنجش ریسک بورس کالای ایران در خصوص امکان جلوگیری از افزایش قیمت مسکن در بورس گفت: یکی از دلایل اصلی گرانی مسکن کمبود عرضه است که در این زمینه می‌توان با استفاده از ابزارهای بورسی، جذب سرمایه و متعهد کردن سازندگان به عرضه این عارضه را درمان کرد.

این عرضه املاک در واقع در راستای قانون رفع موانع تولید انجام می شود. طبق این قانون، شرکتهای دولتی تا پایان امسال فرصت دارند تا املاک و دارایی‌های مازاد خود را به فروش برسانند و در غیر این صورت با مالیاتهای سنگین مواجه خواهند شد. در این زمینه گفته می شود بانک ها به تکاپو افتاده‌اند تا داراییهای غیر مولد خود را به نقدینگی نزدیک کنند.

اما صندوق‌های زمین و ساختمان که از آن به عنوان بورس مسکن یاد می‌شود ماهیت متفاوت دارد. این طرح که حاصل همفکری وزارت راه و شهرسازی با سازمان بورس است به عرضه پروژه های ساختمانی و حمل و نقل در بازار سهام می‌پردازد. البته این فرآیند هنوز عملیاتی نشده و منتظر اصلاح آیین‌نامه از سوی دولت به سر می‌برد.

مطابق این برنامه قرار است نقدینگی ساخت پروژه های ساختمانی و حمل و نقل از طریق واگذاری برگه‌های سهام به متقاضیان تامین شود.

طبق مدلی که وزارت راه و شهرسازی ارائه کرده پروژه ها به صورت متری عرضه خواهد شد و ظاهراً هر سهم به عنوان یک متر مربع در نظر گرفته می‌شود. به طور مثال برای واحدی در طبقه چهارم یک ساختمان معادل ۱۰۰۰ برگه سهام با قیمت مشخص تعیین می شود. اگر فردی تمام هزار برگه را خریداری کند در پایان پروژه مالک واحد مد نظر خواهد بود.

  • منبع خبر : مهر