مهلت به صادرکنندگان برای بازگشت ارز
مهلت به صادرکنندگان برای بازگشت ارز
سازمان توسعه تجارت می‌گوید صادرکنندگان چهار ماه زمان دارند تا ارز حاصل از صادرات خود را به کشور بازگردانند.

به گزارش واحد اقتصادی خبرگزاری صبح اقتصاد  بر اساس اعلام این سازمان، پس از صدور پروانه صادراتی، صادرکنندگان چهار ماه زمان دارند تا ارز حاصل از صادرات خود را به کشور بازگردانند و در غیر این صورت بر اساس سیاست‌های اعلامی وزارت صمت و بانک مرکزی، اید پاسخگویی چرایی دیرکرد خود باشند.”مهلت به صادرکنندگان برای بازگشت ارز”

این سازمان همچنین اعلام کرده در صورتی که صادرکنندگان بتوانند ظرف مدت سه ماه ارز خود را به کشور بازگردانند، از ۱۰ درصد معافیت در بازگشت ارز برخوردار خواهند شد.

این سیاست در حالی اعلام شده که بانک مرکزی در روزهای گذشته اعلام کرده، زمان ایفای تعهدات ارزی سال ۱۳۹۸ که پایان تیر ماه اعلام شده بود، تمدید نمی‌شود و کلیه صادرکنندگان موظفند در روزهای آینده تعهدات ارزی خود را اجرایی کنند یا در غیر این صورت، گزینه‌هایی مانند تعلیق کارت‌های بازرگانی آنها روی میز خواهد بود.

به گزارش ایسنا، پس از بازگشت تحریم‌های اقتصادی آمریکا، دولت به منظور تامین منابع ارزی لازم کشور، اعلام کرد صادرکنندگان غیرنفتی موظفند بخشی از ارز حاصل از صادرات خود را به عنوان تعهد ارزی به کشور بازگردانند.”مهلت به صادرکنندگان برای بازگشت ارز”

با راه اندازی سامانه نیما، از سال گذشته، صادرکنندگان ۵۰ درصد از ارز خود را باید در این سامانه به فروش برسانند و ۳۰ درصد نیز می‌تواند به عنوان واردات در ازای صادرات انجام شود.

بر اساس اعلام گمرک، ایران در سال گذشته بیش از ۴۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشته اما این آمار در ماه‌های گذشته تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا، کاهشی جدی را نشان می‌دهد.

کاهش منابع درآمد ارزی تحت تاثیر شیوع کرونا،  باعث شده در هفته‌های گذشته نرخ دلار در بازار آزاد ایران، افزایش یابد.

 بنا بر این گزارش میزان ارز برگشت داده نشده به سیستم ارزی کشور بالغ بر ۸میلیارد دلار است که ترکیبی از سال‌های ۹۷ و ۹۸ است. با این حال بنا بر گزارش بانک مرکزی، افرادی که در سال گذشته صادرات انجام داده‌اند تا پایان این ماه فرصت دارند که درآمد ارزی خود را واریز کنند ولی تجاری که ارز خود را بازگشت نداده‌اند و کارت بازرگانی‌شان هم یکبار مصرف است و آن طور که شنیده شده تعدادشان هم زیاد است متأسفانه برای خود تعهدی قائل نشده‌اند و اقدامی برای برگرداندن ارز نمی‌کنند.

سال ۹۷ را می‌توان سال اوج‌گیری صدور کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف دانست، در آن سال برای آنکه برخی از افراد از ارز دولتی (ارز ۴۲۰۰ تومان) استفاده کنند و طبق سهمیه تعیین شده واردات انجام دهند سراغ کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف رفتند.

  • منبع خبر : ایسنا