چرایی های مسکن/پیش بینی های نادرست به مردم ندهید!
چرایی های مسکن/پیش بینی های نادرست به مردم ندهید!

به گزارش گروه اقتصادی صبح اقتصاد؛ یک موج رسانه ای سال قبل بوسیله رئیس اتحادیه املاک و یک روزنامه اقتصادی کثیرالانتشار ایجاد شد که به سبب افزایش معاملات مسکن در شهرستان تهران ، بخش مسکن در ایران وارد فاز پیش رونق شده و در خرداد ٩۶ بخش مسکن در ایران وارد فاز رونق می شود. […]

به گزارش گروه اقتصادی صبح اقتصاد؛ یک موج رسانه ای سال قبل بوسیله رئیس اتحادیه املاک و یک روزنامه اقتصادی کثیرالانتشار ایجاد شد که به سبب افزایش معاملات مسکن در شهرستان تهران ، بخش مسکن در ایران وارد فاز پیش رونق شده و در خرداد ٩۶ بخش مسکن در ایران وارد فاز رونق می شود.
بعدا این پیش بینی را از خرداد به مهر ٩۶ تغییر دادند ، اکنون همان زمان است ؛ آیا بخش مسکن وارد دوران رونق شده است ؟ فضا سازی رسانه ای سال قبل بر این اساس استوار بود که در بخش مسکن ، ابتدا معاملات مسکن افزایش می یابد و در فاز بعد قیمت مسکن، که البته این تحلیل درست است.
در سال ٩٢، ٩١، ٩٠، ٨٩ بطور متوسط در سراسر کشور ١١۴ هزار واحد مسکونی در ماه معامله شده است. در ٧ ماهه اول سال ٩۶ بطور متوسط ۴٩ هزار واحد مسکونی در ایران معامله شده که گواه ۵٧ درصد کاهش نسبت به متوسط سال ٨٩ تا ٩٢ است.
آخرین آمار منتشره تا این لحظه ، آمار مسکن معامله شده در سراسر کشور در ٢٣ روز ابتدائی مهر ماه است که گواه ٣٣ هزار معامله مسکن است که مقایسه آن با ١١۴ هزار معامله در ماه در دوران رونق ، افت سنگین را نشان می دهد. تعداد معاملات مسکن در سال جاری نشان می دهد که پیش بینی های رئیس اتحادیه املاک و یک روزنامه خاص ، جهت گیری غلط دادن به اقتصاد بوده است.
معاون شهردار تهران اعلام داشتند که ٧٠ درصد ساخت و ساز در تهران مشارکتی است ، ٧٠ درصد از معاملات مسکن در شهرستان تهران ، فروش واقعی نیست و در واقع پس از اتمام ساختمان ، مالک اولیه و سازنده به دفتر خانه رفته و مالک ، سهم سازنده را به او منتقل می کند ، این دسته از معاملات باید از کل معاملات کسر شود تا تعداد خریدار واقعی مشخص شود ، ٧٠ درصد از معاملات مسکن تهران ، تسویه حساب بین مالک و سازنده است.
روزنامه خاص و رئیس اتخادیه املاک سال قبل ، مانور گسترده ای در خصوص افزایش ماهانه معاملات مسکن در تهران انجام دادند. هر ماه مصاحبه های طولانی انجام می شد که تعداد معاملات مسکن در تهران چه تعداد نسبت به ماه قبل رشد داشته و این را نشانه ورود بخش مسکن تهران به فاز پیش رونق ارزیابی می کردند.
در مجموع کل تعداد معاملات مسکن در شهر تهران در سال ٩۶ نسبت به سال ٩۵ فقط پنج درصد افزایش داشت و این هیاهوی رسانه ای برای ۵ درصد رشد بود و از منظر دیگر ، در تعداد معاملات مسکن ابتدا باید ٧٠ درصد معاملات مشارکتی را از کل معاملات کسر کرد تا آمار واقعی فروش بدست آید.
در شش ماه ابتدائی سال جاری در تهران ٨٧ هزار واحد مسکونی بفروش رفته که اگر ٧٠ درصد نقل و انتقالات مشارکتی از آن کسر شود، کل تعداد معاملات در شش ماهه به ٢۶ هزار واحد تقلیل می یابد. در شهرستان تهران دو میلیون و نهصد و پنجاه هزار واحد مسکونی وجود دارد. فروش ٢۶ هزار واحد مسکونی گواه آن است که از هر صد واحد مسکونی در تهران طی یک سال فقط دو واحد بفروش می رسد
پنجاه سال طول می کشد تا همه واحد های مسکونی در تهران یکبار به فروش برسد ، آیا این نشانه ورود بخش مسکن به فاز رونق است؟، رئیس اتحادیه املاک باید در مقابل افکار عمومی در مقابل پیش بینی های نادرست از ورود بخش مسکن به فاز رونق پاسخگو باشد.